hola

 

Avui és el primer de tres dies consecutius de vaga de mestres i professorat a les escoles i instituts públics i concertats. A Santa Perpètua aquesta primera jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual. A l'escola Els Aïguerols el 80% del claustre ha secundat la vaga, el 60% a l'Escola La Florida i en canvi, el 3,4% a l'Escola Bernat de Mogoda. A l'Institut Estela Ibèrica han seguit la vaga el 70% del professorat i a l'Institut Escola Santiga un 30%. A l'escola concertada, el Col·legi Sagrada Família registra incidència del 16 % a Infantil i del 20% a Primària i cap a ESO. A l'Escola Barcanova es treballa al 100% de normalitat. Sobre els altres centres educatius de la ciutat, la Regidoria d'Educació no disposa de xifres de seguiment en aquests moments.

Els motius de la protesta, segons els sindicats, són l’avançament del curs escolar una setmana, el nou currículum escolar i les ràtios d’alumnes.

L’objectiu de les vagues és seure a negociar amb el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sense cap imposició com, segons els sindicats, va ser l’avançament del curs escolar. Aquesta no és l’única queixa que tenen. També s’hi afegeixen el canvi del currículum escolar, que, entre altres coses, preveu 525 hores de gestió autònoma en els tres primers cursos de l’ESO. A més de la sentència del 25% de castellà a les aules.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que truquin "de manera urgent" a la comunitat educativa per "negociar" i "pactar" les polítiques educatives. Pacheco ha carregat contra la "supèrbia" del Govern a l'hora de dissenyar i desplegar les polítiques educatives. "El Govern ha de donar ràpidament una resposta al clam de la vaga", ha afirmat Pacheco, en declaracions recollides per l'ACN.

Segons el Departament d'Educació de la Generalitat, el seguiment de la vaga del sector educatiu a les 12h és del 31,79% als centres públics i del 8,50% als centres concertats de Catalunya i pel que fa a la comarca del Vallès Occidental el xifra en el 37,78% en el sector públic i del 6,50% en el concertat.

El manifest unitari sindical afirma que "la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa més de deu anys i al modus operandi d’aquesta administració, han provocat que ens mobilitzem". Critiquen la manca absoluta de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació i exigeixen una negociació real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades.

Després d’aquests primers tres dies, els mestres ja tenen programat fer vaga el 29 i 30 de març.


Foto: A l'Institut Estela Ibèrica el seguiment del professorat ha estat del 70% / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]