hola

 

Avui és el primer de tres dies consecutius de vaga de mestres i professorat a les escoles i instituts públics i concertats. A Santa Perpètua aquesta primera jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual. A l'escola Els Aïguerols el 80% del claustre ha secundat la vaga, el 60% a l'Escola La Florida i en canvi, el 3,4% a l'Escola Bernat de Mogoda. A l'Institut Estela Ibèrica han seguit la vaga el 70% del professorat i a l'Institut Escola Santiga un 30%. A l'escola concertada, el Col·legi Sagrada Família registra incidència del 16 % a Infantil i del 20% a Primària i cap a ESO. A l'Escola Barcanova es treballa al 100% de normalitat. Sobre els altres centres educatius de la ciutat, la Regidoria d'Educació no disposa de xifres de seguiment en aquests moments.

Els motius de la protesta, segons els sindicats, són l’avançament del curs escolar una setmana, el nou currículum escolar i les ràtios d’alumnes.

L’objectiu de les vagues és seure a negociar amb el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sense cap imposició com, segons els sindicats, va ser l’avançament del curs escolar. Aquesta no és l’única queixa que tenen. També s’hi afegeixen el canvi del currículum escolar, que, entre altres coses, preveu 525 hores de gestió autònoma en els tres primers cursos de l’ESO. A més de la sentència del 25% de castellà a les aules.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que truquin "de manera urgent" a la comunitat educativa per "negociar" i "pactar" les polítiques educatives. Pacheco ha carregat contra la "supèrbia" del Govern a l'hora de dissenyar i desplegar les polítiques educatives. "El Govern ha de donar ràpidament una resposta al clam de la vaga", ha afirmat Pacheco, en declaracions recollides per l'ACN.

Segons el Departament d'Educació de la Generalitat, el seguiment de la vaga del sector educatiu a les 12h és del 31,79% als centres públics i del 8,50% als centres concertats de Catalunya i pel que fa a la comarca del Vallès Occidental el xifra en el 37,78% en el sector públic i del 6,50% en el concertat.

El manifest unitari sindical afirma que "la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa més de deu anys i al modus operandi d’aquesta administració, han provocat que ens mobilitzem". Critiquen la manca absoluta de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació i exigeixen una negociació real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades.

Després d’aquests primers tres dies, els mestres ja tenen programat fer vaga el 29 i 30 de març.


Foto: A l'Institut Estela Ibèrica el seguiment del professorat ha estat del 70% / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]