hola

 

Avui és el primer de tres dies consecutius de vaga de mestres i professorat a les escoles i instituts públics i concertats. A Santa Perpètua aquesta primera jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual. A l'escola Els Aïguerols el 80% del claustre ha secundat la vaga, el 60% a l'Escola La Florida i en canvi, el 3,4% a l'Escola Bernat de Mogoda. A l'Institut Estela Ibèrica han seguit la vaga el 70% del professorat i a l'Institut Escola Santiga un 30%. A l'escola concertada, el Col·legi Sagrada Família registra incidència del 16 % a Infantil i del 20% a Primària i cap a ESO. A l'Escola Barcanova es treballa al 100% de normalitat. Sobre els altres centres educatius de la ciutat, la Regidoria d'Educació no disposa de xifres de seguiment en aquests moments.

Els motius de la protesta, segons els sindicats, són l’avançament del curs escolar una setmana, el nou currículum escolar i les ràtios d’alumnes.

L’objectiu de les vagues és seure a negociar amb el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sense cap imposició com, segons els sindicats, va ser l’avançament del curs escolar. Aquesta no és l’única queixa que tenen. També s’hi afegeixen el canvi del currículum escolar, que, entre altres coses, preveu 525 hores de gestió autònoma en els tres primers cursos de l’ESO. A més de la sentència del 25% de castellà a les aules.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que truquin "de manera urgent" a la comunitat educativa per "negociar" i "pactar" les polítiques educatives. Pacheco ha carregat contra la "supèrbia" del Govern a l'hora de dissenyar i desplegar les polítiques educatives. "El Govern ha de donar ràpidament una resposta al clam de la vaga", ha afirmat Pacheco, en declaracions recollides per l'ACN.

Segons el Departament d'Educació de la Generalitat, el seguiment de la vaga del sector educatiu a les 12h és del 31,79% als centres públics i del 8,50% als centres concertats de Catalunya i pel que fa a la comarca del Vallès Occidental el xifra en el 37,78% en el sector públic i del 6,50% en el concertat.

El manifest unitari sindical afirma que "la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa més de deu anys i al modus operandi d’aquesta administració, han provocat que ens mobilitzem". Critiquen la manca absoluta de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació i exigeixen una negociació real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades.

Després d’aquests primers tres dies, els mestres ja tenen programat fer vaga el 29 i 30 de març.


Foto: A l'Institut Estela Ibèrica el seguiment del professorat ha estat del 70% / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]