hola

Reciclos, el programa basat en el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que desenvolupa Ecoembes i que va arribar a Santa Perpètua el 2021, ha posat en marxa campanyes per ajudar a la població refugiada d’Ucraïna.

En el primer recapte es va complir l’objectiu de 25.000 punts Reciclos en una setmana i això ha comportat 50.000 euros que aniran destinats a la causa. Aquesta setmana s’ha iniciat una segona campanya que també té com objectiu 25.000 punts, dels quals ja s’han aconseguit gairebé un 10%. Aquestes iniciatives són d’àmbit estatal i tenen una durada prevista de tres mesos.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Joan Martínez, ha explicat que aquesta campanya de suport a les persones refugiades d’Ucraïna té dos vessants. D’una banda, l’acció social, ja que «l’import de tots els envasos reciclats va destinat a ajuda humanitària per a refugiats a nivell d’aliments, roba, necessitats bàsiques i atenció psicosocial».

D’altra banda, aquesta iniciativa té el vessant d’evitar les importacions de la matèria prima. El regidor ha detallat que entre els envasos que es poden reciclar hi ha «les llaunes, que contenen alumini, i els plàstics i derivats del petroli, que provenen de Rússia» i que reciclar-los aquí ajudarà a no haver de necessitar les importacions d’aquests materials que ara mateix no es poden fer.

Joan Martínez també ha destacat l’anterior campanya que Reciclos ha portat a terme amb la Marató de TV3, dedicada enguany a la salut mental. L’edil ha explicat que s’han recaptat més de 30.000 euros per la causa i que la propera iniciativa que començarà en breus estarà vinculada a l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona.


Foto: Contenidors amb la campanya Reciclos / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]