hola

El Casal d'Avis de la plaça de la Vila serà el nou centre cívic del barri de centre vila, tot i que mantindrà també la funció d'equipament per a la gent gran.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha pres aquesta decisió degut a les necessitats del futur Museu del Treball i la Indústria Viva de la localitat i responent també a les necessitats de dinamització fetes per l'Associació del Casal d'Avis.

El calendari del projecte està marcat per la subvenció dels Fons FEDER per al Museu de Treball i la Indústria Viva i aquestes modificacions haurien de posar-se en marxa a finals d'aquest any, segons ha informat la Regidoria de Cultura. El nou centre cívic que s'ubicarà a l'edifici emblemàtic que ocupa el Casal d'Avis tindrà un nom que caldrà escollir i des de l'Ajuntament s'anima la ciutadania a fer-ne propostes.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que a l'actual Centre Cívic El Vapor s'hi han d'encabir una sala de tallers, sales d'exposicions temporals i els despatxos de consulta i de direcció del nou museu. Solà ha explicat que la sala gran del Centre Cívic El Vapor tindrà un ús combinat com a sala de tallers del MTIV en un horari i en un altre com a sala del centre cívic.

L'Ajuntament de Santa Perpètua tenia clar que vol mantenir un centre cívic al barri de centre vila per tal que hi hagi un a cada barri i s'ha buscat una alternativa d'espai per donar-li l'ús de centre cívic. Marçal Solà ha expressat que l'edifici del Casal d'Avis de la plaça de la Vila té actualment sales sense ús i permet fer un doble ús com a equipament de relació d'entitats i ciutadania i de gent gran.

El regidor de Cultura ha afirmat que el calendari de la subvenció dels Fons Feder fixa que el canvi d'ubicació del centre cívic El Vapor i d'usos del Casal d'avis hauria d'estar a finals d'aquest any 2022. Aquest canvi permetrà obrir més hores l'edifici del Casal d'Avis i dotar-lo de més activitats intergeneracionals. Marçal Solà ha assegurat que les entitats de gent gran del casal i Centre Vila associació veïnal estan contentes amb aquest canvi perquè es guanyarà un espai més al barri.

 

Foto: Casal d'Avis de la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]

Comença el període de preinscripció per a Batxillerat
18 Abr 2024 12:16 - RedaccióComença el període de preinscripció per a Batxillerat

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen [ ... ]

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]