hola

La Policia Local ha incorporat a la seva flota de vehicles dos Kia Niro de tecnologia híbrida i amb la nova imatge de les policies de Catalunya. Les dues noves incorporacions ja han començat a fer les tasques de patrulla habitual pels carrers de Santa Perpètua.

El nou aspecte d'aquests vehicles de la Policia Local ve donat per l'adaptació a les recomanacions d’una normativa europea que té com a objectius homogeneïtzar la retolació dels vehicles d’emergència, fer-los més visibles i garantir la seguretat d’agents i vianants, especialment a l’hora de senyalitzar qualsevol emergència.Aquest model es diu Battenberg i fixa que els vehicles d’emergència han de tenir franges de color groc, combinades amb una franja de quadres de colors que, en el cas de la policia, han de ser de color blau. El material d'aquests color és més reflectant i així augmenta la visibilitat en grans distàncies i, sobretot, a les hores nocturnes.

Aquests vehicles incorporen sistema de GPS per geolocalitzar-los, i fer el seguiment i millorar la prestació del servei públic de seguretat. Els cotxes estan dotats de mampara de separació per a detinguts i l'equipament necessari per la tasca policial.

El cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que ja han començat a prestar servei dos nous vehicles policials de tecnologia híbrida que són fàcilment identificables perquè estan retolats amb la nova imatge de les policies de Catalunya. López ha informat que també hi incorporen un nou equip d'etilometria evidencial i ha qualificat els nous vehicles d'adequats per a la feina dels agents de Policia Local.

El cap de la Policia Local ha destacat que l'Ajuntament ha arrendat aquests nous vehicles híbrids per donar de baixa dos cotxes patrulles de motor de combustió dièsel molt més contaminants que les noves adquisicions.

La intenció municipal, segons explica el cap de la policia local, Xavi López, és que poc a poc la flota de vehicles del cos de la policia sigui completament format per vehicles elèctrics o híbrids. Els propers mesos es substituiran dos vehicles més, un cop s’hagi esgotat el seu termini d’arrendament.


Foto: Els dos cotxes tenen la nova imatge de les policies de Catalunya / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]