hola

Santa Perpètua comptava amb una xifra de 545 estudiants universitaris, 291 dones i 254 homes, en el curs 2019-2020, segons l'informe Estudiants universitaris a l’Eix de la Riera de Caldes que ha elaborat l'Observatori Socioeconòmic de l'AMERC. El 41,5% dels estudiants d’entre 18 i 24 anys del municipi van cursar els seus estudis a la UAB (226 alumnes). Dins de l’ampli ventall de facultats d’aquest centre, les opcions més escollides van ser les ciències de l’educació (6,2%), els estudis d’economia i empresa (4,6%), els estudis d’enginyeria (4,2%) i els estudis de dret (4,0%), entre d’altres. La majoria d’estudiants que van triar la Universitat de Barcelona van cursar estudis relacionats amb l’educació (30 de 36 estudiants). En el cas de les carreres en modalitat telemàtica d’estudis ofertes per la UOC, les opcions més escollides van ser els estudis d’economia i empresa (4,4%), de psicologia i ciències de l’educació (3,1%) i d’informàtica, multimèdia i telecomunicació (3,1%). Només l’1,5% dels estudiants del municipi van matricular-se en universitats externes a la província de Barcelona. D’un total de 8 alumnes, 7 van estudiar a la Universitat de Girona, i un a la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona.

L’informe Estudiants universitaris a l’Eix de la Riera de Caldes per objectiu analitzar quina ha estat l’evolució de l’educació universitària (de cicle, grau i màster), dels darrers anys. Aquesta anàlisi s’efectua a partir de la informació proporcionada per la Secretaria General del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Durant el curs 2019/20, un total de 2.182 persones residents a l’Eix de la Riera de Caldes es van matricular en cicles o graus universitaris. El volum d’estudiants ha incrementat un 4% durant el darrer quinquenni, 84 universitaris més, una xifra que se situa per damunt de l’evolució a Catalunya (3,5%). L’informe assenyala que l’increment global del nombre de matriculacions és força inferior en comparació amb l’evolució demogràfica de la població en edat de cursar estudis universitaris (persones d’entre 18 i 24 anys), i que «molts joves del territori han optat per altres vies formatives, o bé ja s’han incorporat al mercat de treball».

Un de cada quatre universitaris del territori resideix a Santa Perpètua de Mogoda, i un de cada cinc té el domicili familiar a Caldes de Montbui. En tercer terme, Palau-solità i Plegamans concentra el 17,3% dels estudiants universitaris, i la resta de municipis del territori presenten proporcions més baixes.

Santa Perpètua de Mogoda ha incrementat el nombre d’estudiants de màster en un 39,5% durant els darrers 5 cursos. De la seixantena d’estudiants perpetuencs de màster , com a mínim el 31,7% ho ha fet en modalitat virtual, en formacions de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest percentatge s’ha doblat des de l’any 2015. Les branques d’estudis més triades en aquest centre el darrer curs han estat el dret i la ciència política, i la psicologia i ciències de l’educació, ambdues especialitats amb un pes del 8,3%. En segon terme, els estudiants residents han triat estudis d’economia i l’empresa, i també d’informàtica, multimèdia i telecomunicació (6,7%).

En el darrer quinquenni, l’educació superior al municipi està adquirint un major grau d’especialització. Aquest fenomen no es produeix només en el cas dels estudis de màster, sinó que també s’observa en la Formació Professional. El creixement global (CFGM + CFGS) dels cicles formatius durant els darrers 5 anys és del 20%. Però si s’analitzen per separat, la part més rellevant d’aquest creixement s’explica per l’ascens de les matriculacions en cicles de Grau Superior (+31,7%).


Foto: Estudiants de Batxillerat de l’INS Estela Ibèrica realitzant un exàmen / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]