hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i la concessionària del servei municipal d’aigües, CASSA, han dissenyat conjuntament un pla integral amb l'objectiu d'impulsar la transformació ecològica, digital i justa al municipi. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas, han formalitzat l’inici del projecte disruptiu Biotop en una reunió mantinguda al Consistori.

El Biotop, segons han informat l'Ajuntament i CASSA en un comunicat, és un projecte que la companyia i l'equip de Govern i tècnics municipals han treballat durant els últims mesos del 2021 i que "vol contribuir a impulsar el creixement i la transformació post-covid i transitar cap a un model de gestió de l'aigua més sostenible, transparent i digital, enfortint alhora la resiliència del municipi davant l'emergència climàtica". El Biotop és un clar exemple pioner de la implementació de les directives europees de l'aigua i d'economia circular que s'ajusta a l'Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tal com s'informa al comunicat. L'Ajuntament i CASSA han definit deu iniciatives i quinze projectes estructurats en tres eixos que són: regeneració, sostenibilitat i ciutat verda; tarifa social, talent verd i foment d'ocupació i l'eficiència digital. El Consistori i l'empresa destaquen projectes relacionats amb l'eficiència energètica, la revalorització dels residus o la mobilitat sostenible.

El projecte Biotop està especialment centrat en un projecte clau a Santa Perpètua. "D'una banda la realització d’un pla director d’aigua regenerada per estudiar la demanda i possibles usos i la viabilitat de la recuperació d’aigua procedent de pous propis per a aquests usos alternatius, a més d’estudiar també la portada d’aigua regenerada des de la planta depuradora de Sabadell Riu Sec", es detalla al comunicat. L'objectiu és l'estalvi de l'aigua amb la substitució d'aigua regenerada en usos "que no requereixen aigua de boca". A més, dins del Biotop, segons s'explica al document, també està prevista l'actualització del Pla Director de l'aigua potable "que contempla la renovació dels elements de la xarxa per garantir la seva sostenibilitat tècnica i impulsar el rendiment i l’eficiència de la mateixa, així com l’extensió de la telelectura a tot el municipi".

Implicació social del Biotop

L'Ajuntament i CASSA expliquen que la implicació socialés un altre vessant important en el Biotop, ja que no només s'estudiarà una tarifa de l'aigua més social i sostenible, sino que també es tracta de potenciar "la proximitat i la transparència del servei d'aigües amb iniciatives de diàleg i escolta activa amb entitats i associacions municipals". En aquesta línia, les primeres actuacions que començaran a Santa Perpètua estaran relacionades amb la sensibilització ambiental. Per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua, avui 22 de març, s'estrenarà el Factor Blau, una nova activitat destinada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO del municipi. Aquesta iniciativa té tres objectius, segons s'informa al comunicat: que l'alumnat descobreixin la petjada hídrica i com funciona un servei d'aigües, que auitin les instal·lacions d'aigua del seu institut i que dissenyin una campanya de sensibilització sobre com fer un ús responsable de l'aigua. 

 

Foto:  L'Ajuntament i CASSA durant la formalització de l'inici del Biotop / Ajuntament de Santa Perpètua

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]