hola

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci Besòs Tordera (CBT) han dut a terme aquest cap de setmana diverses actuacions per avaluar i minimitzar l’impacte de l’extinció de l’incendi en una empresa que emmagatzemava dissolvents i productes cosmètics en el polígon industrial de Montornès del Vallès. Gran part de les aigües resultants de l’extinció de l’incendi han arribat a la depuradora de Montornès, gestionada pel Consorci Besòs Tordera, que ha pogut contenir l’abocament gràcies a uns dipòsits que han emmagatzemat l’aigua i que s’anirà tractant de manera progressiva i controlada, segons ha explicat la vicepresidenta del consorci Besòs Tordera, Neus Garcia.

La vicepresidenta del consoci i regidora de Santa Perpètua ha informat que una petita part de l’abocament ha arribat fins al riu Besòs i ha originat una làmina blanquinosa a l’aigua fruit de l’abocament resultant de l’extinció de l’incendi. Això ha provocat la falta d'oxigen al riu el que ha originat la presència de peixos morts en diversos trams, segons ha informat Neus Garcia.

El Consorci Besòs Tordera ha fet tasques per netejar el tram del col·lector d’on van sortir les aigües d’extinció de l’incendi a través dels sobreeixidors amb un camió cuba, per acabar amb l’abocament al medi. Neus Garcia ha explicat que l'incendi de divendres no ha estat de la magnitud que al 2019 va afectar al riu besos i que aquesta setmana el riu presenta la seva coloració habitual. La vicepresidenta explica que cal realitzar una tasca de prevenció perquè els rius no pateixin aquestes conseqüències quan hi ha un incendi d'una empresa d'aquestes característiques.

En el pla de gestió del període 2022-2027, hi ha una inversió prevista de 63 milions d'euros en mesures que s’articularan per via de subvencions com la construcció de sistemes de retenció d’aigües pluvials i l’execució d’instal·lacions per a minimitzar l’impacte en el medi de la descàrrega de sistemes unitaris a la xarxa en baixa. L’ACA, en el tercer cicle de planificació, té previst destinar 8,5 milions d'euros en un projecte per a la recuperació ambiental del riu Besòs.

 

Foto: Tram del riu Besòs a l'altura de la Llagosta / ACA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]