hola

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci Besòs Tordera (CBT) han dut a terme aquest cap de setmana diverses actuacions per avaluar i minimitzar l’impacte de l’extinció de l’incendi en una empresa que emmagatzemava dissolvents i productes cosmètics en el polígon industrial de Montornès del Vallès. Gran part de les aigües resultants de l’extinció de l’incendi han arribat a la depuradora de Montornès, gestionada pel Consorci Besòs Tordera, que ha pogut contenir l’abocament gràcies a uns dipòsits que han emmagatzemat l’aigua i que s’anirà tractant de manera progressiva i controlada, segons ha explicat la vicepresidenta del consorci Besòs Tordera, Neus Garcia.

La vicepresidenta del consoci i regidora de Santa Perpètua ha informat que una petita part de l’abocament ha arribat fins al riu Besòs i ha originat una làmina blanquinosa a l’aigua fruit de l’abocament resultant de l’extinció de l’incendi. Això ha provocat la falta d'oxigen al riu el que ha originat la presència de peixos morts en diversos trams, segons ha informat Neus Garcia.

El Consorci Besòs Tordera ha fet tasques per netejar el tram del col·lector d’on van sortir les aigües d’extinció de l’incendi a través dels sobreeixidors amb un camió cuba, per acabar amb l’abocament al medi. Neus Garcia ha explicat que l'incendi de divendres no ha estat de la magnitud que al 2019 va afectar al riu besos i que aquesta setmana el riu presenta la seva coloració habitual. La vicepresidenta explica que cal realitzar una tasca de prevenció perquè els rius no pateixin aquestes conseqüències quan hi ha un incendi d'una empresa d'aquestes característiques.

En el pla de gestió del període 2022-2027, hi ha una inversió prevista de 63 milions d'euros en mesures que s’articularan per via de subvencions com la construcció de sistemes de retenció d’aigües pluvials i l’execució d’instal·lacions per a minimitzar l’impacte en el medi de la descàrrega de sistemes unitaris a la xarxa en baixa. L’ACA, en el tercer cicle de planificació, té previst destinar 8,5 milions d'euros en un projecte per a la recuperació ambiental del riu Besòs.

 

Foto: Tram del riu Besòs a l'altura de la Llagosta / ACA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]