hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda impulsa l’Agenda 2030 i els Objectius de Dese­nvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El Consistori vol alinear les polítiques municipals en concordança amb els disset ODS que aborden grans reptes globals des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. L’Ajuntament crearà properament un grup impulsor que identificarà els objectius que s’apliquen a cadascun dels projectes municipals.

L’Agenda 2030 de Santa Perpètua de Mogoda és un projecte liderat per l’Alcaldia. “Després d’una primera reunió d’impuls, hem decidit iniciar la inclusió dels diferents objectius de desenvolupament sostenible en tots els projectes i programes municipals”, ha explicat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha recordat que un gran nombre dels programes municipals ja es treballen els diferents objectius sostenibles, però ara cal identificar-los. La primera edil ha manifestat que tots els ODS presenten metes que apel·len directament als ens locals i que l’Agenda “servirà com a full de ruta per assolir un desenvolupament sostenible econòmic, social i ambiental”. Així, l’Ajuntament crearà properament el grup impulsor de l’Agenda 2030 format per representants electes i personal tècnic municipal que tindrà com a principal funció la revisió en clau ODS de tots els projectes estratègics i plans per incloure’ls en les polítiques municipals, entre ells el Pacte de Ciutat. Aquest organisme serà transversal i comptarà amb personal dels diferents àmbits com ara Urbanisme, Canvi Climàtic i Transició Energètica, Medi Ambient, Salut, Igualtat i Educació, entre d’altres.

L’Ajuntament de Santa Perpètua també sol·licitarà suport a la Diputació de Barcelona per a l’elaboració de l’Agenda 2030 de Santa Perpètua i per assessorar i acompanyar el grup impulsor municipal en la identificació i consecució dels ODS i en la promoció d’una gestió pública responsable.

El Consistori perpetuenc també durà a terme accions per donar a conèixer a la ciutadania els ODS i sensibilitzar-la sobre quin és el seu paper i responsabilitat en el desenvolupament sostenible. En aquest sentit, com a primera proposta la ciutadania ja ha pogut visitar l’exposició de la Diputació de Barcelona Transforma el món, que mostra els disset ODS i que s’ha instal·lat durant aquest primer trimestre de l’any al Pavelló d’Esports, als centres cívics i als instituts del municipi.

Disset ODS i 169 fites

Na­cions Unides va aprovar al setembre de 2015 la resolució Transformar el nostre món: L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Es tracta d’un pla d’acció integral, d’aplicació universal i multidimensional ja que es refereix a les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament sostenible. El programa es desplega mitjançant un sistema de disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i 169 fites específiques en temes relacionats amb la pobresa, la fam, la igualtat de gènere, la biodiversitat, l’acció pel clima i la pau, entre altres. L’Agenda 2030 interpel·la els àmbits internacional, nacional, regional i local i estimula l’acció en cinc esferes de vital importància: persones, planeta, prosperitat, pau i aliances.


Foto: Exposició dels Objectius de Desenvolupament Sostenible al Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus
17 Maig 2024 12:48 - Redacció S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus

Aquest divendres, 17 de maig, s’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de [ ... ]

L'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura
17 Maig 2024 10:06 - RedaccióL'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Escola Santiga celebrarà el 19 de maig [ ... ]

L'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros
17 Maig 2024 09:59 - RedaccióL'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros

El dissabte 18 de maig l’AMPTA de l’Escola La Florida celebra la seva activitat anual. Ha programat [ ... ]