hola

Un acte vandàlic ha fet malbé gairebé una vintena d'arbres plantats ara fa un any al Parc de la Ribera. Durant el darrer cap de setmana del mes de març es va detectar que una o vàries persones havien trencat i fer malbé exemplars de salzes blancs (Salix alba) i lledoners (Celtis australis). La Policia Local ha obert una investigació per esclarir l'autoria dels fets. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar la persona o persones que han protagonitzat aquest acte d'incivisme.

El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, ha manifestat que catorze arbres han mort a causa dels danys soferts i la resta "està en quarantena" però confia que podran sobreviure. L'edil ha destacat que va costar "molta feina que arrelessin aquests arbres al parc de la Ribera" i que inclús es va posar proteccions per evitar que els ramats que passen per aquest indret afectessin els exemplars plantats l'any passat.

Martínez ha explicat que és el primer cop, des de que és regidor, que s'ha registrat un acte d'aquestes característiques contra l'arbrat urbà. Fins ara s'havia detectat robatori als horts de la Plana del Molí o de flors recent plantades. El regidor ha recordat que aquests exemplars plantats al parc de la Ribera "tenien beneficis ambientals i ecològics" com són la millora de la qualitat de l’aire urbà per mitjà de la producció directa d’oxigen durant la fotosíntesi. També actuen com a embornal de CO2 i contribueixen a eliminar la pols i les partícules en suspensió, tenint un paper destacat en l’absorció dels contaminants gasosos. A més ha afegit que en donar ombra milloren el rendiment ambiental , redueixen els efectes de l’illa de calor i estan identificats com elements clau en la lluita contra el canvi climàtic. Per últim també ha indicat que funcionava com "una pantalla verda" davant la Central Integrada de Mercaderies (CIM) Vallès.


Foto: Imatge d'un arbre trencat al parc de la Ribera / Medi Ambient

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]