hola

Un acte vandàlic ha fet malbé gairebé una vintena d'arbres plantats ara fa un any al Parc de la Ribera. Durant el darrer cap de setmana del mes de març es va detectar que una o vàries persones havien trencat i fer malbé exemplars de salzes blancs (Salix alba) i lledoners (Celtis australis). La Policia Local ha obert una investigació per esclarir l'autoria dels fets. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar la persona o persones que han protagonitzat aquest acte d'incivisme.

El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, ha manifestat que catorze arbres han mort a causa dels danys soferts i la resta "està en quarantena" però confia que podran sobreviure. L'edil ha destacat que va costar "molta feina que arrelessin aquests arbres al parc de la Ribera" i que inclús es va posar proteccions per evitar que els ramats que passen per aquest indret afectessin els exemplars plantats l'any passat.

Martínez ha explicat que és el primer cop, des de que és regidor, que s'ha registrat un acte d'aquestes característiques contra l'arbrat urbà. Fins ara s'havia detectat robatori als horts de la Plana del Molí o de flors recent plantades. El regidor ha recordat que aquests exemplars plantats al parc de la Ribera "tenien beneficis ambientals i ecològics" com són la millora de la qualitat de l’aire urbà per mitjà de la producció directa d’oxigen durant la fotosíntesi. També actuen com a embornal de CO2 i contribueixen a eliminar la pols i les partícules en suspensió, tenint un paper destacat en l’absorció dels contaminants gasosos. A més ha afegit que en donar ombra milloren el rendiment ambiental , redueixen els efectes de l’illa de calor i estan identificats com elements clau en la lluita contra el canvi climàtic. Per últim també ha indicat que funcionava com "una pantalla verda" davant la Central Integrada de Mercaderies (CIM) Vallès.


Foto: Imatge d'un arbre trencat al parc de la Ribera / Medi Ambient

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Alumnat de cinquè de Primària participa en la I Jornada esportiva escolar
18 Abr 2024 09:22 - RedaccióAlumnat de cinquè de Primària participa en la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua participen avui 18 d’abril [ ... ]

S’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents
17 Abr 2024 13:02 - RedaccióS’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha finalitzat les obres d’instal·lació [ ... ]

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]