hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l’interès mostrat per la Generalitat de Catalunya en la proposta d’impuls de dos intercanviadors ferroviaris de la línia R8, que defensa el Consistori perpetuenc.

La primera edil ha explicat que el president de l’Associació Fem Vallès, Antoni Abat, amb la qual l’alcaldessa es va reunir el 19 de gener, ha traslladat al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, la necessitat d’aquests intercanviadors per millorar la connectivitat de la xarxa. Segons informa Fem Vallès en un comunicat, "els representants de Territori es van mostrar interessats en la proposta per desenvolupar dos intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat del Vallès (Hospital General i Volpelleres) i el desplegament de la xarxa d’autobusos ràpids “BRCAT” al Vallès". "L’equip del conseller Puigneró es va comprometre a iniciar gestions amb Adif per poder arribar a un acord i impulsar des de FGC la construcció i gestió dels dos intercanviadors de línia R8 al seu pas per Sant Cugat del Vallès", ha detallat l’associació.

L’entitat també ha informat que ha defensat davant de la Generalitat la necessitat de desenvolupar els nodes de Riu Sec i Riera de Caldes, dos intercanviadors que connectarien l'R8 amb les línies R4 (Manresa-Barcelona) i R3 (Puigcerdà-Barcelona) però que "quedarien en una segona fase d’actuació, perquè són de més complexitat arquitectònica".

L’alcaldessa ha explicat que les propostes que ha presentat Fem Vallès al Departament de Territori són les que defensa l’Ajuntament de Santa Perpètua per millorar la connectivitat de la R8, juntament amb el bypass de les línies R3 i R8. "Per impulsar aquestes propostes ens hem reunit amb nombrosos Ajuntaments, entitats socials i responsables de Renfe. Està clar que el treball conjunt i la suma de sinergies comença a donar els seus fruits. Amb aquests tres enllaços podríem obrir un ventall de possibilitats molt grans”, ha destacat Isabel Garcia que també ha recordat la importància de potenciar i desplegar tot el potencial de la línia R8, l’única línia ferroviària transversal de Catalunya, especialment en una situació emergència climàtica i la necessitat de promoure el transport públic.


Foto: La línia R8 al seu pas per Santa Perpètua / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]