hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l’interès mostrat per la Generalitat de Catalunya en la proposta d’impuls de dos intercanviadors ferroviaris de la línia R8, que defensa el Consistori perpetuenc.

La primera edil ha explicat que el president de l’Associació Fem Vallès, Antoni Abat, amb la qual l’alcaldessa es va reunir el 19 de gener, ha traslladat al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, la necessitat d’aquests intercanviadors per millorar la connectivitat de la xarxa. Segons informa Fem Vallès en un comunicat, "els representants de Territori es van mostrar interessats en la proposta per desenvolupar dos intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat del Vallès (Hospital General i Volpelleres) i el desplegament de la xarxa d’autobusos ràpids “BRCAT” al Vallès". "L’equip del conseller Puigneró es va comprometre a iniciar gestions amb Adif per poder arribar a un acord i impulsar des de FGC la construcció i gestió dels dos intercanviadors de línia R8 al seu pas per Sant Cugat del Vallès", ha detallat l’associació.

L’entitat també ha informat que ha defensat davant de la Generalitat la necessitat de desenvolupar els nodes de Riu Sec i Riera de Caldes, dos intercanviadors que connectarien l'R8 amb les línies R4 (Manresa-Barcelona) i R3 (Puigcerdà-Barcelona) però que "quedarien en una segona fase d’actuació, perquè són de més complexitat arquitectònica".

L’alcaldessa ha explicat que les propostes que ha presentat Fem Vallès al Departament de Territori són les que defensa l’Ajuntament de Santa Perpètua per millorar la connectivitat de la R8, juntament amb el bypass de les línies R3 i R8. "Per impulsar aquestes propostes ens hem reunit amb nombrosos Ajuntaments, entitats socials i responsables de Renfe. Està clar que el treball conjunt i la suma de sinergies comença a donar els seus fruits. Amb aquests tres enllaços podríem obrir un ventall de possibilitats molt grans”, ha destacat Isabel Garcia que també ha recordat la importància de potenciar i desplegar tot el potencial de la línia R8, l’única línia ferroviària transversal de Catalunya, especialment en una situació emergència climàtica i la necessitat de promoure el transport públic.


Foto: La línia R8 al seu pas per Santa Perpètua / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys
23 Maig 2024 09:30 - RedaccióEls delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades [ ... ]

Crida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba
22 Maig 2024 11:38 - RedaccióCrida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha llençat una campanya d’emergència de suport [ ... ]

Els primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments
22 Maig 2024 11:12 - RedaccióEls primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució [ ... ]