hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha enviat a les famílies amb infants nascuts al 2020 una carta per informar-les que el proper curs escolar 2022-2023, l’escola bressol serà gratuïta per als seus fills.

La Generalitat ja va anunciar que té prevista la gratuïtat de l’Escola Bressol per a pares i mares amb infants nascuts l’any 2020. Les famílies, a través de la carta que han rebut de l’Ajuntament, podran respondre a un petit qüestionari sobre la seva decisió de portar els seus fills a l’Escola Bressol, si aquesta és gratuïta. El qüestionari es pot respondre de manera telemàtica a través d'un codi QR o omplint un full que cal lliurar a la Regidoria d'Educació situada a la Granja Soldevila. En ambdós casos l'últim dia per participar a la consulta serà el 8 d'abril.

El Consistori vol disposar d'aquestes dades per poder fer una planificació de l’oferta de cara al proper curs escolar i, en funció de les demandes de les famílies valorar l’obertura de nou de l’Escola Bressol Municipal l’Espiga, que aquest curs està tancada.

El regidor d'Educació, Pere García, ha afirmat que les dades que es recullin a través d'aquesta enquesta serviran per prendre decisions sobre l'oferta de bressol del curs vinent.

Actualment estan obertes dues escoles bressol municipals i hi ha 60 places vacants. La natalitat dels darrer anys no augmenta, però Pere García desitja que amb aquesta gratuïtat la demanda real sigui del 80% en P2 i permeti obrir l'Escola Bressol Municipal L'Espiga. La Generalitat també ha anunciat que per al curs 2023-2024 la gratuïtat per a les famílies serà efectiva a tota la franja de 0 a 3 anys. El regidor ha comentat que també s'ha de tenir en compte aquesta decisió de cara a d'aquí dos cursos.

La Regidoria d’Educació ha avançat que les preinscripcions per al proper curs a les bressol començaran el 9 de maig i la jornada de portes obertes als diferents centres municipals es celebraran el 7 de maig. Pere García ha explicat que fins que la Generalitat no ha assegurat que assumiria aquest cos no s'ha pogut fer aquesta enquesta per tal de no aixecar falses expectatives a les famílies.

Sobre les despeses econòmiques de les bressol, el regidor d'Educació ha volgut aclarir que l'Ajuntament assumeix més cost que la Generalitat ja que actualment les famílies assumien per curs i infant 1.860 euros i la Generalitat ha anunciat que aportarà 1.600 euros per infant i curs. El decalatge i la part que ja aporten els municipis l'assumirà l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Fins al 8 d'abril les famílies amb infants nascuts al 2020 poden omplir una petita enquesta online o física per saber si tenen intenció de matricular-los a les escoles bressol municipals per al curs vinent. L'Ajuntament ha donat aquest pas per poder tenir elements a l'hora de planificar quantes places es necessiten i si es pot obrir de nou l'Escola Bressol Municipal L'Espiga.


Escola Bressol Municipal Els Pins / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]