hola

La Taula de Qualitat de l’Aire de Catalunya ha aprovat una Declaració en defensa del dret a la salut i a una transició justa en la seva sessió de constitució, celebrada el 28 de març, en la qual va participar el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. “Vam acordar un posicionament polític conjunt en el qual vam consensuar que no tenia sentit la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la Zona de Baixes Emissions (ZBE), ja que interfereix en directives europees i en la millora de la qualitat de l’aire i, per tant, en la lluita contra el canvi climàtic”, ha explicat el regidor que ha recordat que les ZBE continuen vigents ja que la sentència no és ferma. Sana Perpètua com a municipi de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric és un dels municipis que han d’implantar la ZBE abans de desembre de 2025. El regidor ha recordat que a la segona corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual forma part Santa Perpètua, la ZBE tenen un impacte relatiu ja que la manca d’inversió del transport públic genera una dependència del vehicle privat. «La millora de la qualitat de l’aire a municipis com el nostre han d’anar acompanyades amb una inversió i una major eficiència del transport públic juntament amb l’aplicació d’altres mesures com la reducció de la velocitat a a 80 km/h a l’AP7, infraestructura que avui suposa més del 70% de les emissions contaminants al nostre municipi» ha argumentat Hernández que ha conclòs sobre la necessitat de “garantir un aire net, tant per protegir la salut de les persones com el medi ambient”.

La Taula de Qualitat de l’Aire de Catalunya es va crear a través de l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, subscrit per la Generalitat, municipis de més de 20.000 habitants, diputacions, entitats municipalistes, gestors d’infraestructures i els principals agents socials i econòmics del país, i de la qual forma part l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.


Foto: El trànsit de l'AP-7 genera el 70% de les emissions contaminants al nostre municipi / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]