hola

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que reobrirà l’Escola Bressol l’Espiga el proper curs. Aquesta decisió s’ha pres després de la consulta a les famílies amb infants nascuts el 2020 sobre si portaran o no els seus fills a l’escola bressol si aquesta és gratuïta, tal com va anunciar la Generalitat el passat mes de setembre.

El regidor d’Educació, Pere García, ha explicat que l’Ajuntament ha enviat unes 120 cartes a famílies i d’aquestes s’ha obtingut resposta de 55. Només una d’aquestes consultes no portarà a l’infant a l’escola bressol, la resta totes tenen la previsió de matricular als seus fills i filles a l’EBM. Pere García ha detallat que "amb aquests resultats i, tenint en compte que algunes famílies que no han contestat segurament també matricularan als infants, el curs vinent obrirem l’Espiga". Educació ha explicat que ja s’estan fent els tràmits i que es donarà prioritat a aquelles famílies que ja tenien matriculats als infants a l’Espiga i que vulguin tornar-hi. La reobertura de l'EBM "és el compromís que va tenir l’Ajuntament amb els pares en el moment que es va tancar, ja que era una qüestió provisional per la baixa natalitat" ha expressat el regidor, qui també ha confirmat que Santa Perpètua és la població del Vallès Occidental amb més baixa natalitat.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat sobre l’Espiga que "fruit de l’augment de la demanda tornarà a donar servei i podrem atendre a totes aquelles famílies que vulguin matricular als infants el curs vinent". A més, l’alcaldessa ha remarcat que "la Generalitat cobreix el cost per a les famílies, però no la de l’Ajuntament i per això continuarem fent la nostra aportació amb l’increment que suposarà que més infants de dos anys es matriculin fruit d’aquesta gratuïtat". Isabel Garcia ha refermat que "estem molt contents que totes les famílies puguin gaudir de les escoles bressol, però continuarem reclamant a la Generalitat que aquesta decisió assumeixi els costos de la universalització del servei".

El regidor Pere García recorda als pares i mares que, tot i que la Generalitat parla de gratuïtat, hauran de tenir en compte que les famílies hauran d'assumir els costos dels serveis de menjador i acollida, en cas d'utilitzar-los. A més, García ha anunciat que les portes obertes a les tres escoles bressols municipals seran el proper 7 de maig i que les preinscripcions començaran el 9 de maig.

 

Foto: L'Espiga tornarà a donar servei el curs 22-23 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]