hola

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que reobrirà l’Escola Bressol l’Espiga el proper curs. Aquesta decisió s’ha pres després de la consulta a les famílies amb infants nascuts el 2020 sobre si portaran o no els seus fills a l’escola bressol si aquesta és gratuïta, tal com va anunciar la Generalitat el passat mes de setembre.

El regidor d’Educació, Pere García, ha explicat que l’Ajuntament ha enviat unes 120 cartes a famílies i d’aquestes s’ha obtingut resposta de 55. Només una d’aquestes consultes no portarà a l’infant a l’escola bressol, la resta totes tenen la previsió de matricular als seus fills i filles a l’EBM. Pere García ha detallat que "amb aquests resultats i, tenint en compte que algunes famílies que no han contestat segurament també matricularan als infants, el curs vinent obrirem l’Espiga". Educació ha explicat que ja s’estan fent els tràmits i que es donarà prioritat a aquelles famílies que ja tenien matriculats als infants a l’Espiga i que vulguin tornar-hi. La reobertura de l'EBM "és el compromís que va tenir l’Ajuntament amb els pares en el moment que es va tancar, ja que era una qüestió provisional per la baixa natalitat" ha expressat el regidor, qui també ha confirmat que Santa Perpètua és la població del Vallès Occidental amb més baixa natalitat.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat sobre l’Espiga que "fruit de l’augment de la demanda tornarà a donar servei i podrem atendre a totes aquelles famílies que vulguin matricular als infants el curs vinent". A més, l’alcaldessa ha remarcat que "la Generalitat cobreix el cost per a les famílies, però no la de l’Ajuntament i per això continuarem fent la nostra aportació amb l’increment que suposarà que més infants de dos anys es matriculin fruit d’aquesta gratuïtat". Isabel Garcia ha refermat que "estem molt contents que totes les famílies puguin gaudir de les escoles bressol, però continuarem reclamant a la Generalitat que aquesta decisió assumeixi els costos de la universalització del servei".

El regidor Pere García recorda als pares i mares que, tot i que la Generalitat parla de gratuïtat, hauran de tenir en compte que les famílies hauran d'assumir els costos dels serveis de menjador i acollida, en cas d'utilitzar-los. A més, García ha anunciat que les portes obertes a les tres escoles bressols municipals seran el proper 7 de maig i que les preinscripcions començaran el 9 de maig.

 

Foto: L'Espiga tornarà a donar servei el curs 22-23 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus
17 Maig 2024 12:48 - Redacció S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus

Aquest divendres, 17 de maig, s’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de [ ... ]

L'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura
17 Maig 2024 10:06 - RedaccióL'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Escola Santiga celebrarà el 19 de maig [ ... ]

L'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros
17 Maig 2024 09:59 - RedaccióL'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros

El dissabte 18 de maig l’AMPTA de l’Escola La Florida celebra la seva activitat anual. Ha programat [ ... ]