hola

L‘elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana de Santa Perpètua està arribant a la seva fi. La segona fase, la de diagnosi, va cloure el passat quatre d’abril amb la presentació de la radiografía de la mobilitat al municipi a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La regidora de Mobilitat, Neus Garcia, ha explicat que hi ha aspectes que “es confirmen amb l’anterior Pla de Mobilitat” com, per exemple, els barris que reben més moviment, les destinacions de la ciutadania de Santa Perpètua en sortir del municipi i el perfil de persones que més es desplacen en vehicle privat, en aquest cas, el col·lectiu masculí d’entre els 20 i 50 anys. Garcia ha destacat que “els desplaçaments amb vehicle privat han baixat molt poc i és un aspecte que cal seguir millorant”.

En comparació amb l’anterior Pla de Mobilitat, la regidoria ha afirmat que hi ha aspectes positius que es valoren molt “com els passos elevats, les zones de passeig i la gran quantitat de zones d’apartament que hi ha al municipi”. Pel que fa als aspectes que cal millorar i que es veuen reflectits en la fase de diagnosi presentada s’inclou “el tema de les voreres estretes, que ja s’han anat modificant amb la plataforma única; l’accés a les escoles, el control de la zona vermella d’aparcament i la se­nyalització dels carrers”, tal com ha explicat Neus Garcia. A més, la novetat més destacada que ha aparegut amb la diagnosi i que ha detallat la regidora ha estat que “en els darrers cinc anys ha augmentat molt l’ús de la bicicleta i del patinet elèctric i s’ha detectat que això genera algunes problemàtiques amb els vianants perquè no circulen correctament”.

L’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana té tres fases: la prediagnosi, la diagnosi i la redacció del document final de propostes. Neus Garcia ha explicat que aquestes propostes “s’hauran d’adaptar a la realitat de les possibilitats del municipi” i que l’aprovació del pla està prevista pel “juny o el juliol”. L’Ajuntament de Santa Perpètua va endegar el procés de creació del nou Pla de Mobilitat Urbana a l’octubre del 2021 amb l’empresa Intra.

 

Foto: En la fase de diagnosi s’ha detectat que cal millorar la senyalització / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]