hola

L‘elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana de Santa Perpètua està arribant a la seva fi. La segona fase, la de diagnosi, va cloure el passat quatre d’abril amb la presentació de la radiografía de la mobilitat al municipi a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La regidora de Mobilitat, Neus Garcia, ha explicat que hi ha aspectes que “es confirmen amb l’anterior Pla de Mobilitat” com, per exemple, els barris que reben més moviment, les destinacions de la ciutadania de Santa Perpètua en sortir del municipi i el perfil de persones que més es desplacen en vehicle privat, en aquest cas, el col·lectiu masculí d’entre els 20 i 50 anys. Garcia ha destacat que “els desplaçaments amb vehicle privat han baixat molt poc i és un aspecte que cal seguir millorant”.

En comparació amb l’anterior Pla de Mobilitat, la regidoria ha afirmat que hi ha aspectes positius que es valoren molt “com els passos elevats, les zones de passeig i la gran quantitat de zones d’apartament que hi ha al municipi”. Pel que fa als aspectes que cal millorar i que es veuen reflectits en la fase de diagnosi presentada s’inclou “el tema de les voreres estretes, que ja s’han anat modificant amb la plataforma única; l’accés a les escoles, el control de la zona vermella d’aparcament i la se­nyalització dels carrers”, tal com ha explicat Neus Garcia. A més, la novetat més destacada que ha aparegut amb la diagnosi i que ha detallat la regidora ha estat que “en els darrers cinc anys ha augmentat molt l’ús de la bicicleta i del patinet elèctric i s’ha detectat que això genera algunes problemàtiques amb els vianants perquè no circulen correctament”.

L’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana té tres fases: la prediagnosi, la diagnosi i la redacció del document final de propostes. Neus Garcia ha explicat que aquestes propostes “s’hauran d’adaptar a la realitat de les possibilitats del municipi” i que l’aprovació del pla està prevista pel “juny o el juliol”. L’Ajuntament de Santa Perpètua va endegar el procés de creació del nou Pla de Mobilitat Urbana a l’octubre del 2021 amb l’empresa Intra.

 

Foto: En la fase de diagnosi s’ha detectat que cal millorar la senyalització / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]