hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha anul·lat l'acte, que estava previst avui 13 d'abril, a causa de la pluja. La celebració es durà a terme a la plaça de les Tretze Roses el 20 d'abril a les 19 hores.

La plaça està situada a la confluència entres les avingudes de Barcelona i de mossèn Cinto Verdaguer i el carrer de Ramon Muntaner, a la part posterior de l’edifici d’habitatges de la gent gran.

Durant l’acte, al qual hi participaran l’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà, es descobrirà una placa commemorativa de la plaça que ret homenatge a aquestes dones, assassinades pel règim franquista. També intervendran Maria Llonch, la representant de Santa Perpètua al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea, i el representant del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), Rafael Martín.

L’alcaldessa ha reivindicat els valors republicans com la fraternitat entre els pobles, la sobirania popular, la igualtat i la justícia social i ha recordat que el Ple del febrer de 2020 va acordar anomenar la plaça de les Tretze Roses, per mantenir vius els valors republicans i homenatjar les persones que van morir a causa de la Guerra Civil i la dictadura per defensar els valors de la llibertat i la igualtat. Garcia ha destacat que aquestes dones “són un pilar i imatge de la lluita de les llibertats de les dones a la nostra societat actual”. El 5 d’agost de 1939 tretze dones, de les quals nou eren menors d’edat, van ser afusellades per la dictadura franquista. El consell permanent de guerra les va fer responsables del delicte d’adhesió a la rebel·lió, acusades de participar a l’atemptat al comandant Gabaldón, fets que encara no estan aclarits.

El 14 d’abril onejarà a la balconada de l’Ajuntament la bandera de la República.

 

Foto: Bandera republicana al balcó de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença el període de preinscripció per a Batxillerat
18 Abr 2024 12:16 - RedaccióComença el període de preinscripció per a Batxillerat

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen [ ... ]

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]