hola

Gairebé un centenar d'assessories acadèmiques personalitzades s'han fet durant la Mostra d'Ensenyament 2022 que s'ha estès des del 28 de febrer i fins al 8 d'abril. Durant aquestes sis setmanes dues persones s'han encarregat de fer les assessories.

Aquestes trobades personals consistien a orientar de forma individual sobre les diferents opcions del sistema educatiu amb l'objectiu de poder ajudar el jovent a escollir quin itinerari o estudi es vol seguir un cop finalitzada l'etapa educativa en la qual es troba. Durant la campanya també s'han fet xerrades als instituts i també una per a les famílies, a la qual van assistir una trentena de persones.

Els adolescents que han volgut aquest acompanyament del Punt Jove eren en la seva majoria alumnat de 4t d'ESO i les seves necessitats han estat diverses ja que hi ha qui no té clar què estudiar, altres saben el sector, però no coneixen totes les opcions i altres ho tenen clar i buscaven detalls concrets sobre els estudis escollits.

Les xerrades als instituts han estat profitoses perquè a cada aula hi ha hagut preguntes per part de l'alumnat que estava interessat en el seu futur acadèmic. I pel que fa la xerrada per a les famílies que van fer membres del Punt Jove i del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), es van exposar els Itineraris acadèmics de després de l’ESO i recursos d’informació i d’orientació acadèmica perquè les famílies puguin acompanyar els seus joves a l’hora de decidir què volen seguir estudiant.

L'informador juvenil de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Nil Altayó, ha explicat que la majoria d'assessories han estat d'alumnes de 4t d'ESO amb diferents incògnites que s'han intentat resoldre. Altayó ha comentat que hi ha molta informació sobre educació i que els adolescents de 4t d'ESO han de prendre "una de les primeres decisions importants a la vida" i el Punt Jove intenta acompanyar-los en aquesta decisió que els marcarà. A més, ha valorat positivament les xerrades als instituts en el marc de la Mostra d'Ensenyament.

El Punt Jove recorda que les assessories es poden fer al llarg de tot l'any i apunta que si es necessita suport en el moment actual de fer preinscripcions o demanar beques es pot demanar cita prèvia.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]