hola

L’Associació de Veïns i Veïnes Ciutat Jardí La Florida (AVCJ) ha celebrat aquest cap de setmana el seu 45è aniversari. Dissabte 30 d’abril un centenar de persones van trobar-se a la Sala Polivalent del Centre Cívic La Florida per commemorar la jornada. La programació va constar d’una copa de benvinguda, un dinar de germanor, un vídeo que mostrant la situació actual de les associacions de veïnat de Catalunya i una xerrada sobre la història de l’entitat. A més, el públic va poder gaudir d’un monòleg a càrrec de Maite Carreras i també d’una estona de música i ball.

El president de l’Associació, Torcuato Matilla, va fer una valoració sobre els 45 anys de l’entitat i va parlar dels aspectes clau que defensa el veïnat de La Florida. A més, Matilla va destacar que l’associacionisme veïnal necessita "un canvi generacional, no només per l’edat, sinó també per l’actitud i també la incorporació de les dones, ja que han estat sempre en la lluita però darrere i ara s’ha de posar al davant".

Matilla va fer una valoració positiva dels 45 anys de l’entitat i considera que s'ha estat a l'alçada "de les necessitats que el barri ha tingut" en aspectes com la salut pública i de qualitat o la mobilitat a més d'altres temes locals. El president de l'AVCJ La Florida ha remarcat que "defensa la qualitat de vida de les persones" i que com a entitat està preocupada de les fake news, l'emergència climàtica, la contaminació ambiental i acústica, els problemes de mobilitat i la salut pública i de qualitat.

Torcuato Matilla ha subratllat que la línia de rodalies R3 al seu pas per La Florida causa greus problemes i l'entitat és impulsora del by-pass amb la R8 per eliminar-los i millora el servei. "Ens preocupa la situació de la R3, perquè és una contaminació acústica que abans no ho era", ha detallat Matilla sobre aquest fet.

A l’acte també va assistir el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, qui va explicar que l’associacionisme veïnal a Catalunya es troba en una situació bona, però que tot just ara és el moment que està començant a arrencar de nou després de l’aturada provocada per la pandèmia de la Covid-19. Giró va explicar que "els dos anys ens han passat factura i vol dir que hem d’incorporar nous lluitadors i lluitadores per poder fer front el que ens ve al damunt. Però actualment la situació de l’associacionisme veïnal és bona i està actiu".

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va tancar la programació donant les gràcies a l’Associació per convidar-la a l’acte i valorant tots els anys que l’entitat ha estat activa. La primera edil perpetuenca va destacar que "és imprescindible la col·laboració entre l’administració local i el moviment associatiu per tirar endavant projectes motivador que millorin les condicions de vida del veïnat". A més l’alcaldessa va coincidir que és necessària "la incorporació de joves i dones en l’associació i que s’ha d’intentar amb accions que ho facilitin".

 

Foto: L'acte va acabar amb una estona de música i ball / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]