hola

L'alumna de l'Escola Bernat de Mogoda Alba Ortigosa ha rebut el primer premi del 31è concurs de dibuix de CASSA. La companyia va lliurar aquest dilluns 2 de maig a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Perpètua els premis d'aquest certamen. Ortigosa va rebre una bicicleta mentre que la seva escola va rebre un val de material escolar valorat en 150 euros. . El segon premi, una càmera instantània, va recaure en el dibuix de Nahia López, de l'Escola Santa Perpètua mentre que els accèssits, uns altaveus inalàmbrics, han estat per a Laia Santin, Esther Ruiz i Miguel Fillot., tots tres també de l'Escola Santa Perpètua.

A l’acte van assistir l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; el regidor d’Educació, Pere Garcia; la directora de desenvolupament sostenible, Elisabeth Santacruz i el gerent de concessions de la companyia CASSA, Igor Jovanovic.

CASSA ofereix cada any a les escoles de Santa Perpètua el programa educatiu EDUCASSA: un conjunt d’activitats de sensibilització ambiental adaptades a totes les edats (des dels 3 fins el 14 anys) amb l’objectiu d’acostar el cicle integral de l’aigua i fomentar les bones pràctiques sostenibles entre els nois i noies, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament els números 6 (aigua neta i sanejament), 12 (producció i consum responsable) i 13 (acció pel clima). El concurs de dibuix clou el programa i està adreçat a alumnes de 10 a 14 anys que han participat en l'activitat El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu que pretén conèixer el cicle de l’aigua al complet, fent especial atenció al procés de depuració i la seva contribució al foment de la biodiversitat. En aquesta edició han participat les escoles Bernat de Mogoda i Santa Perpètua, l'Institut Escola Santiga i Barcanova.
Jovanovic va explicar que més de 600 escolars han participat al programa EDUCASSA en aquesta edició i que durant aquest 31 anys han estat més de 18.000 els alumnes que han passat per aquest programa educatiu que té per objectiu sensibilitzar sobre l'aigua i "que els infants coneguin la importància d’aquest bé, que és limitat i que cal protegir i estimar".

La directora de desenvolupament sostenible, Elisabeth Santacruz ha destacat que els més de 18.000 alumnes que durant aquests més de 30 anys han participat al programa educatiu de CASSA "és una dada que ens omple d'orgull tant a CASSA, l'Ajuntament i a les escoles ja que és una feina conjunta i transversal". Santacruz ha indicat que Santa Perpètua és uns dels municipis de la corona de Barcelona on "el consum d'aigua és mes racional".

D'altra banda, el regidor d'Educació, Pere García, va destacar la proposta de la Fundació CASSA per educar en l'ús racional de l'aigua i es va felicitar per la dada que Santa Perpètua és uns dels municipis de l'àrea on es fa un consum més racional de l'aigua.

L'alcaldessa Isabel Garcia,durant el lliurament dels premis, va manifestar que "tothom és responsable de fer un bon ús de l'aigua" i va recordar que estem en una situació d'emergència climàtica.


Foto: Acte de lliurament dels premis CASSA / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]