hola

El Programa de Mentoria Social de Santa Perpètua ja ha començat. En la primera sessió, mentorats i persones mentores s’han conegut i han començat a establir els passos per començar a treballar conjuntament. L’inici del programa, que va celebrar-se ahir 4 de maig al Centre Cívic La Creueta, va comptar amb quatre mentoritzats i set participants com a mentors sota les orientacions de la tècnica de Mentoria al Vallès Occidental, Mireia Catot.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que impulsa la Generalitat de Catalunya i que ha implementat ara l’Ajuntament de Santa Perpètua, és afavorir la integració de les persones migrades que viuen al municipi, tant pel que fa a l’idioma, com el coneixement del poble, la formació i la recerca de feina. Catot va explicar que la mentoria social consisteix en "emparellar persones del municipi amb persones nouvingudes" i que en el cas de Santa Perpètua es porta a terme el programa d’arrelament. Això significa que "són persones que no porten els tres anys al territori i que per tant no tenen les opcions per poder fer l’arrelament social i els mentors el que fan és l’acompanyament per coneixer el territori, la llengua i tenir més entorn social" va detallar Cotet.

Un dels participants com a mentors, Pepe Almansa, va explicar que ha decidit apuntar-se al programa perquè "hi ha persones que han arribat al nostre país i necessiten ajuda per col·locar-se i trobar feina i penso que el meu temps li puc dedicar a aquestes persones".

D’altra banda, Ignasi Torra ha detallat que hi ha diversos motius pels quals s’ha inscrit per ser mentor, com per exemple, "que disposo de temps i aquesta m’ha semblat una bona opció per aprofitar una cosa que es fa al poble".

La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, també és una de les mentores i ha explicat que és important que al municipi hi hagi aquest programa per "fer aquest acompanyament a persones que no tenen coneixement ni de l’entorn ni del territori ni dels recursos als quals poden accedir, d’aquesta manera podem aconsellar de les millors activitats i serveis que disposen".

Ana Bajo ha animat a la ciutadania a que s’apunti per participar i poder donar suport a persones migrades tant pel que fa a l’idioma com en el coneixement del poble.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar com a mentores poden trucar al 93 574 37 21 o enviar un correu electrònic a l’adreça puntvoluntariat@staperpetua.cat si tenen qualsevol dubte o volen més informació.

 

Foto: Alguns de participants al Programa de Mentoria Social durant la primera sessió / L'Informatiu 9438

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]