hola

El Programa de Mentoria Social de Santa Perpètua ja ha començat. En la primera sessió, mentorats i persones mentores s’han conegut i han començat a establir els passos per començar a treballar conjuntament. L’inici del programa, que va celebrar-se ahir 4 de maig al Centre Cívic La Creueta, va comptar amb quatre mentoritzats i set participants com a mentors sota les orientacions de la tècnica de Mentoria al Vallès Occidental, Mireia Catot.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que impulsa la Generalitat de Catalunya i que ha implementat ara l’Ajuntament de Santa Perpètua, és afavorir la integració de les persones migrades que viuen al municipi, tant pel que fa a l’idioma, com el coneixement del poble, la formació i la recerca de feina. Catot va explicar que la mentoria social consisteix en "emparellar persones del municipi amb persones nouvingudes" i que en el cas de Santa Perpètua es porta a terme el programa d’arrelament. Això significa que "són persones que no porten els tres anys al territori i que per tant no tenen les opcions per poder fer l’arrelament social i els mentors el que fan és l’acompanyament per coneixer el territori, la llengua i tenir més entorn social" va detallar Cotet.

Un dels participants com a mentors, Pepe Almansa, va explicar que ha decidit apuntar-se al programa perquè "hi ha persones que han arribat al nostre país i necessiten ajuda per col·locar-se i trobar feina i penso que el meu temps li puc dedicar a aquestes persones".

D’altra banda, Ignasi Torra ha detallat que hi ha diversos motius pels quals s’ha inscrit per ser mentor, com per exemple, "que disposo de temps i aquesta m’ha semblat una bona opció per aprofitar una cosa que es fa al poble".

La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, també és una de les mentores i ha explicat que és important que al municipi hi hagi aquest programa per "fer aquest acompanyament a persones que no tenen coneixement ni de l’entorn ni del territori ni dels recursos als quals poden accedir, d’aquesta manera podem aconsellar de les millors activitats i serveis que disposen".

Ana Bajo ha animat a la ciutadania a que s’apunti per participar i poder donar suport a persones migrades tant pel que fa a l’idioma com en el coneixement del poble.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar com a mentores poden trucar al 93 574 37 21 o enviar un correu electrònic a l’adreça puntvoluntariat@staperpetua.cat si tenen qualsevol dubte o volen més informació.

 

Foto: Alguns de participants al Programa de Mentoria Social durant la primera sessió / L'Informatiu 9438

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]