hola

Les escoles bressol municipals Can Folguera i Els Pins oferiran aquest dissabte una jornada de portes obertes a les famílies que estiguin interessades en aquest servei per al proper curs escolar. L’horari d’atenció a les famílies que vulguin conèixer les instal·lacions i els diferents projectes educatius serà de 10 a 13 hores.

Enguany, un cop superada la situació pandèmica provocada per la Covid-19, no caldrà demanar cita prèvia per poder visitar les escoles bressol el dia de les portes obertes. Les famílies, distribuïdes en grups reduïts, estaran acompanyades per les educadores i podran portar també els infants per tal que vegin els diferents espais. Tot i que l’Ajuntament ha anunciat que l’Espiga estarà en funcionament novament el curs 2022-2023 aquest centre no organitzarà jornada de portes obertes.

Pel que fa a l’oferta educativa, l’Ajuntament oferirà el curs 2022-2023 unes 300 places d’escola bressol repartides en les tres escoles municipals. L’Escola Bressol Can Folguera acollirà una aula de lactants, tres d’infants d’1-2 anys i tres més per als de 2-3. Per la seva part, Els Pins també disposarà d’un grup de lactants, de tres grups d’1-2 anys i de quatre grups per als infants nascuts al 2020, de 2-3 anys. Finalment, l’Espiga obrirà una aula per als lactants, dos per als infants d’1-2 anys i tres per als de 2-3 anys.

L'Ajuntament informa que per al proper curs escolar hi ha 24 places disponibles per a lactants; 87 per a 1-2 anys i 82 per a 2-3 anys.

El regidor d’Educació, Pere García, ha recordat que només es podrà fer la jornada a Can Folguera i Els Pins que són les que actualment estan en funcionament i ha avançat que les preinscripcions es faran de manera telemàtica.

La Generalitat de Catalunya va anunciar a primers d'abril la gratuïtat de l’escolarització al curs d’Infantil 2 de les escoles bressol assumint l’aportació que feien fins ara les famílies per despeses d’escolarització. Pere García ha volgut recordar aquest fet per motivar a les famílies a inscriure els seus nadons i remarca que és una etapa educativa molt important.

El regidor d'Educació, Pere García, ha remarcat que la Generalitat ha anunciat a partir del curs 2023-2024 de la gratuïtat per a les famílies de tot el primer cicle de l’educació infantil i comprèn l’etapa educativa dels infants dels 0 als 3 anys. García ha manifestat que “a Santa Perpètua tenim la sort de disposar d’equipaments suficients i de qualitat perquè cap infant es quedi sense plaça a la bressol, donant resposta d’aquesta maneta a totes les famílies de la població”.

L'Ajuntament augmentarà la despesa en escoles bressol perquè haurà d'assumir el 44,6% del cost per cada alumne. Una despesa que el regidor d'Educació assegura es farà amb gust perquè l'aposta per l'etapa de 0 a 3 anys és ferma.

El període de preinscripcions començarà dilluns vinent 9 de maig i es perllongarà fins al 20 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds serà telemàtica a través del web de l’Ajuntament staperpetua.cat. El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny. El calendari de tot el procés es pot consultar també al web municipal.


Foto: Escola Bressol Municipal Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys
23 Maig 2024 09:30 - RedaccióEls delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades [ ... ]

Crida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba
22 Maig 2024 11:38 - RedaccióCrida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha llençat una campanya d’emergència de suport [ ... ]

Els primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments
22 Maig 2024 11:12 - RedaccióEls primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució [ ... ]