hola

Aquest dilluns s'obre el termini per demanar plaça per a una escola bressol municipal. El període d'inscripció es perllongarà fins al 20 de maig. L’Ajuntament oferirà el curs 2022-2023 un total de 298 places d’escola bressol repartides en les tres escoles municipals. L’Escola Bressol Can Folguera acollirà una aula de lactants, tres d’infants d’1-2 anys i tres més per als de 2-3. Per la seva part, Els Pins també disposarà d’un grup de lactants, de tres grups d’1-2 anys i de quatre grups per als infants nascuts al 2020, de 2-3 anys. Finalment, l’Espiga obrirà una aula per als lactants, dos per als infants d’1-2 anys i tres per als de 2-3 anys. Quant a les places vacants, el proper curs escolar hi haurà 24 disponibles per a lactants; 87 per a 1-2 anys i 82 per a 2-3 anys.

El regidor d’Educació, Pere García, ha manifestat que “a Santa Perpètua tenim la sort de disposar d’equipaments suficients i de qualitat perquè cap infant es quedi sense plaça a la bressol, donant resposta d’aquesta maneta a totes les famílies de la població”.

La Generalitat de Catalunya va anunciar a primers de mes la gratuïtat de l’escolarització al curs d’Infantil 2 de les escoles bressol assumint l’aportació que feien fins ara les famílies per despeses d’escolarització. L’escola bressol és el primer cicle de l’educació infantil i comprèn l’etapa educativa dels infants dels 0 als 3 anys. El període de preinscripcions per a les escoles bressol ha començat aquest dilluns 9 de maig i durarà fins al 20 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds serà telemàtica a través del web de l’Ajuntament staperpetua.cat o presencial a l'OAC amb cita prèvia.

El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny i el calendari de tot el procés es pot consultar també al web municipal.

Aquestes preinscripcions presenten novetats destacades. L'Ajuntament ha decidit que tot el municipi sigui zona única per permetre que les famílies puguin escollir centre educatiu segons la logística de cada nucli i tenint en compte que moltes vegades són els avis i les àvies els que s'encarreguen de portar o recollir els nadons i potser no viuen a la mateixa zona que els infants.

Una altra de les novetats es la posada en marxa de la tarifació social. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha establert per a l'alumnat de lactants i de i1 (1 any) un sistema basat en la renda combinat amb els diferents tipus d'unitats familiars. D'aquesta manera la quota mensual de les bressol pot anar dels 190 euros als 38 euros. Per gaudir d'aquesta tarifació social és imprescindible que es marqui aquesta opció en el formulari de preinscripció.

La Regidoria d'Educació també ha informat que la ràtio de les aules d' I2 a Santa Perpètua serà de disset alumnes, mentre que la Generalitat les fixa en vint. D'aquesta manera es vol contribuir a una millor qualitat del servei.

La Generalitat assumeix el curs vinent la quota de les famílies d' I2 que no hauran d'abonar quota d'escolarització. Els serveis d'acollida i de menjador continuen anant a càrrec de les famílies.

Prèviament a aquest inici de preinscripcions, dissabte 7 de maig es va celebrar jornada de portes obertes a les escoles bressol Can Folguera i Els Pins. El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que les jornades van ser tot un èxit d'afluència de famílies.Pere García ha informat que l'Ajuntament ha declarat tot el municipi zona única per a les escoles bressol municipals per tal que l'elecció de centre sigui totalment lliure.El regidor d'Educació ha explicat que les famílies, al marge d'aquelles que tenen expedient obert a la Regidoria de Serveis Socials, poden gaudir de quotes reduïdes, segons la seva renda. Per poder tenir-la cal marcar aquesta opció en el formulari de preinscripció.

La Regidoria es posarà en contacte amb les famílies que demanin aquesta tarifació social per oferir-los la informació necessària i veure quina serà la quota mensual que se'ls pugui aplicar.Pere García ha afirmat que Santa Perpètua disposa de tres escoles que podrien donar plaça a tot l'alumnat d'un i dos anys. En canvi, de lactants està limitat a 24 places.



S'obre també el termini per demanar beca menjador

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre del 9 al 20 de maig, coincidint amb el període de preinscripcions de les escoles bressol, la sol·licitud de subvenció d’ajuts de menjador per a infants de 0 a 3 anys que hagin estat matriculats. El tràmit per poder demanar aquesta beca s’ha de realitzar telemàticament a través de la seu electrònica municipal (staperpetua.cat).

Per tal de formalitzar el tràmit caldrà emplenar la sol·licitud oficial disponible, aportar el DNI del sol·licitant i també el de la resta de membres de la unitat familiar. Les concessions de les ajudes es regeixen per la renda familiar segons les dades de I’IRSC anual vigent i no pot superar els llindars màxims de renda familiar que s’estableixen a les bases de la convocatòria d’ajuts. Aquests llindars es poden consultar també telemàticament quan es demani la beca. Les sol·licituds presentades s’examinaran conjuntament en un sol procediment dins del termini establert i es resoldrà abans de l’inici del curs 2022-2023.


Foto: Santa Perpètua oferta aquest proper curs les tres escoles bressol municipals / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]