hola

L’ATM ha aprovat noves denominacions d’estacions ferroviàries, seguint les recomanacions de la seva Comissió de Nomenclatura. 20 estacions actuals de metro, FGC, Rodalies i TRAM canviaran la seva denominació i la nova estació de la R8 de localitat s’anomenarà Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes, tal com havia demanat l'Ajuntament de Santa Perpètua. L’estació Santa Perpètua de Mogoda de Rodalies de la línia R3 passa a denominar-se Santa Perpètua de Mogoda La Florida. La comissió de nomenclatura reuneix Administracions i operadors del transport per coordinar la nomenclatura de la xarxa de transport públic. Compta amb l’assessorament de l’Institut d’Estudis Catalans i escolta el parer de totes les administracions concernides a cada proposta.

A banda de decidir el nom de les noves estacions, l’ATM ha iniciat un procés de revisió de les denominacions actuals que té 2 línies de treball: donar sentit a tota la xarxa de transport públic ferroviari com un sistema integrat, de manera que les estacions d’enllaç tinguin el mateix nom encara que siguin d’operadors diferents; i no hi hagi dues estacions no enllaçades que tinguin el mateix nom. El propòsit és evitar confusions entre els usuaris, segons ha explicat l'ATM en un comunicat. També es pretén adequar millor la denominació de determinades estacions a la realitat del lloc on es troben, especialment si hi ha reivindicacions veïnals o municipals en aquest sentit.


Foto: La futura estació de la R8 ja té la senyalització amb la denominació aprovada / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]