hola

Avui, 12 de maig, es commemora el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central. La fibromiàlgia és una malaltia crònica que es caracteritza per un dolor generalitzat a tot el cos. Per commemorar la jornada, l’Associació d’Afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (AFIFAC) de Santa Perpètua ha organitzat dues activitats.

D’una banda, l’entitat ha programat per avui a les 18 hores al Centre Cívic El Vapor una xerrada a càrrec de la psicòloga i fisioterapeuta Mayte Serrat. La doctora treballa a la Unitat d’Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i oferirà una ponència sobre la fibromiàlgia i l’actualització segons la neurociència. Serrat ha explicat que la fibromiàlgia "no és una malaltia invisibilitzada, sinó que està desprestigiada i estigmatitzada, en la societat civil i en la comunitat mèdica també".

La doctora ha detallat que aquesta malaltia s’associa més a les dones per dues possibles raons. Una, per un infradiagnòstic en els homes, ja que històricament la fibromiàlgia s’ha vinculat a un estereotip de dona histèrica. L’altre perquè hi ha estudis que demostren que el col·lectiu femení percep amb més sensibilitat el dolor.

Mayte Serrat ha expressat que l’objectiu de la seva xerrada és que el públic assimili la idea clau que "el dolor és real i que no es pot seguir dubtant de les persones que tenen aquesta malaltia". A més, deixarà clar que es pot tenir dolor sense que hi hagi cap prova física, que a dia d’avui encara no hi és.

D’altra banda AFIFAC també ha programat una actuació de teatre improvisat que tindrà lloc després de la intervenció de Serrat.

 

Foto: Mayte Serrat parlarà sobre la neurociència en la fibromiàlgia / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Aula del Parc proposa un itinerari naturalista per Gallecs
26 Maig 2023 10:11 - RedaccióL’Aula del Parc proposa un itinerari naturalista per Gallecs

L’Aula del Parc proposa per a aquest diumenge  28 de maig un itinerari naturalista per Gallecs [ ... ]

La Policia Local organitza demà la festa de cloenda de l’educació viària
25 Maig 2023 12:14 - RedaccióLa Policia Local organitza demà la festa de cloenda de l’educació viària

Demà divendres, la Policia Local celebrarà la XIV Festa cloenda de l’educació viària en un acte [ ... ]

Interns de presons catalanes han col·laborat perquè el vessament d'oli vegetal no arribi al Besòs
25 Maig 2023 11:38 - RedaccióInterns de presons catalanes han col·laborat perquè el vessament d'oli vegetal no arribi al Besòs

Interns dels centres penitenciaris catalans han col·laborat en una actuació de l’Agència Catalana [ ... ]