hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua va rebre dilluns el Segell Infoparticipa, un guardó que atorga la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), que reconeix les bones pràctiques en l’àmbit de la transparència en l’administració local i acredita la qualitat de la comunicació pública dels portals webs municipals. El Consistori també ha obtingut aquesta quinzena el Reconeixement Administració Oberta 2021, que atorga el Consorci AOC per l’impuls de la transformació digital i pel govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. L’alcaldessa, Isabel Garcia, s’ha mostrat molt satisfeta per ambdós reconeixements i ha assegurat que el govern municipal continuarà treballant per impulsar la transformació digital i promoure un govern àgil, obert, transparent i col·laboratiu per tal que la ciutadania gaudeixi d’uns serveis públics propers i de qualitat.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha estat una de les 136 administracions catalanes que han aconseguit en aquesta novena edició el Segell Infoparticipa de les més de 900 que hi participen. El Grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB atorga aquest distintiu després d’auditar el nivell de transparència de les administracions públiques i d’acreditar els casos de bones pràctiques.

El regidor de Govern Obert i Transparència i de Comunicació, Marçal Solà, va recollir el 9 de maig en un acte que es va celebrar a la UAB el diploma acreditatiu del Segell Infoparticipa de mans del rector de la Universitat, Javier Lafuente, del director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Albert Cañigueral, i del director de ComSET, Armand Balsebre. Marçal Solà ha explicat que l’obtenció d’aquest guardó certifica que els portals webs municipals estan oferint a la ciutadania la informació necessària i de forma transparent.

El regidor ha detallat que el Segell Infoparticipa 2021 ha avaluat una cinquantena de criteris que mesuren aspectes com la qualitat de la informació publicada sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, la informació sobre el municipi o les eines de participació política i ciutadana, entre altres aspectes i ha explicat que enguany Santa Perpètua ha rebut una nota de 94,23 sobre 100. “Estem molt satisfets perquè hem fet un pas endavant i hem treballat de valent per arribar a aquest nivell però aspirem al 100% i a aconseguir que la ciutadania de Santa Perpètua trobi a la nostra presència digital tota la informació, gestió i interacció amb l’administració pública de la manera més àgil, ràpida i transparent”, ha assegurat. L’edil ha aprofitat també per agrair la implicació i la tasca que han realitzat especialment els equips de Govern Obert i Transparència, Informàtica i Comunicació i ha convidat a tota la ciutadania a consultar el web municipal i el portal municipal de govern obert i transparència.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda també va rebre el 3 de maig el Reconeixement Administració Oberta 2021


Foto: El regidor Marçal Solà amb Armand Balsebre, Albert Cañigueral (esquerra) i Javier Lafuente (dreta) / UAB

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]