hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha sol·licitat al Servei Català de Trànsit la reducció de la velocitat a 80KM/h a l'autopista AP7 al seu pas pel nostre terme municipal. L'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, van traslladar aquesta petició al director del Servei Català de Trànsit,Ramon Lamiel, durant l'acte commemoratiu del 30è aniversari de l'Escola de Conducció d'Honda, celebrat a les instal·lacions que l'empresa té al polígon Torre del Rector.

L'AP7 genera més del 70% de la contaminació del municipi segons ha explicat Sergi Hernández, que recorda que aquesta és una petició que està treballant l'Ajuntament de Santa Perpètua en els darrers anys i que el plenari ja va sol·licitar l'any 2014. La reducció de la velocitat en aquesta infraestructura és una mesura que s'inclou tant en el Pla específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) com en el Pla per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental.
El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha destacat el treball realitzat per l'Ajuntament ja que "la proposta es justifica amb informes tècnics que argumenten la viabilitat tant des del punt de vista mediambiental, de mobilitat per ser tram de concentració d’accidents, com de la seguretat i autoprotecció, per ser una via freqüent de transport de matèries perilloses”

Hernadez recorda que la infraestructura és propietat de l'Estat però la gestió del trànsit és competència de la Generalitat. Després de la trobada amb el director del Servei Català de Trànsit el regidor considera la solució "esperançadora i tindrà un impacte positiu" però afegeix que "volem ser cautelosos de tenir una expectativa de resolució immediata". Hernández manifesta que la reducció de la velocitat a 80Km/h "és una acció climàtica transcendental" per disminuir els contaminants. En aquest sentit aposta per una reducció fixa de la velocitat i no variable en funció del fluix del trànsit o episodis negatius de contaminació.

 

Foto. Autopista AP-7 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]