hola

La novena edició de l’ElectroCatFP ja ha començat amb els entrenaments lliures dels equips participants al certamen. La prova dels vehicles elèctrics es va celebrar al Recinte Firal de Santa Perpètua durant tot un matí, on l’alumnat va escalfar motors fent verificacions estàtiques i dinàmiques, circuit i comprovacions del traçat de terra.

L’ElectroCatFP 2022 se celebra el 28 de maig al Recinte Firal entre les 17 i les 20.30 hores i els equips participants d’enguany són: La Guineueta, Monlau i el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; l’Institut Palau Ausit, de Ripollet; l’Insitut Andreu Nin, d’El Vendrell; el Castellarnau, de Sabadell; el Centre Tècnic del Vallès, de les Franqueses del Vallès; l’Escola de Treball de Granollers i el Narcís Monturiol, de Figueres.

El director tècnic de l’ElectroCatFP, Josep Antoni Martínez, ha explicat que els entrenaments del certamen “van anar molt bé, dels deu equips vam aconseguir que vinguessin vuit i van poder fer totes les proves” i que “han fet un disseny bastant evolucionat dels cotxes”.

Martínez és el director de l’esdeveniment des de la primera edició i ha expressat que el certamen i l’organització ha evolucionat molt “amb els materials que es presten als equips, que aquest any tenim la nostra primera carrosseria feta amb disseny 3D”. Martínez ha subratllat que l’ElectroCat està lluitant per “utilitzar materials que no siguin contaminants, com les fibres de vidre, i poc a poc anem calant aquest discurs en l’alumnat”.

El director ha valorat l’esforç i les hores que dedica l’alumnat per poder desenvolupar el vehicle, ja que l’ElectroCatFP s’emmarca en un programa de 80 hores i els equips ocupen part del seu temps lliure a crear el seu prototip. Martínez ha afirmat que “l’alumnat i els centres valoren què significa l’ElectroCatFP dins del seu procés formatiu, es treballen altres aspectes que en la formació professional convencional no” i posa com exemples “la col·laboració, aprendre a dissenyar i prendre decisions, treballar en equip, l’esforç, la superació”.

Josep Antoni Martínez afirma que “tenim llista d’espera de centres que volen participar a l’ElectroCatFP, els que participen un any volen seguir participant després”. El director tècnic ha agraït a l’Ajuntament de Santa Perpètua per la creació del projecte i el suport a l’alumnat de grau superior d’automoció, ja que “s’aposta per la formació professional i recolza als futurs tècnics que entraran als tallers i indústries”.

L’ElectroCatFP s’emmarca en el programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible que impulsa l’Ajuntament de Santa Perpètua. A més, forma part del projecte MOBED-Rdc que desenvolupa l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes i del programa TTT Treball, Talent i Tecnologia.

 

Foto: Els entrenaments es van desenvulpar a l'aparcament de la Granja i al Recinte Firal de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]