hola

El Consorci de Gallecs, en col·laboració amb l´INCASOL, i a petició de l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha netejat i condicionat un nou accés al parc natural de Gallecs a través del carrer Mar del Nord, del polígon industrial Torre del Rector.El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, ha explicat que s'ha netejat la vegetació i s'han retirat les terres que impedien el pas pel túnel d'accés que estava intransitable. L'edil ha informat que aquesta "nova porta d'accés a Gallecs es troba al parc del Carib, al sector d'Honda, paral·lel a l'autopista Ap-7 i perpendicular a la carretera de Caldes (C-59)"

La Regidoria de Medi Ambient ha explicat que donat que aquesta connexió cap a Gallecs, per sota de la C-59, amb el pas del temps es va anar acumulant de terres i va patir alguns desperfectes. L'Ajuntament va considerar oportú sol·licitar al Consorci de Gallecs i a INCASOL  la millora i condicionament d´aquest pas per facilitar "un ús més amable que permetés un millor accés a vianants i ciclistes, millorant així la connexió existent des de carrer Mar del Nord . per tal de millorar i fomentar l´accessibilitat al Parc Natural de Gallecs".

La millora de la porta d’entrada ha anat encaminada a recuperar els accessos pels passos subterranis que passen per sota de la carretera C-59 i autopista AP-7. Amb aquesta actuació s'ha millorat el pas de fauna entre els espais de dins i fora del PEIN de Gallecs i s'ha retirat espècies invasores i plantat d' autòctones. L'Ajuntament considera que amb aquesta actuació també es facilitarà l’accés de les escoles de Santa Perpètua al parc per fer actuacions d’educació ambiental com s’està fent actualment amb Mollet i Parets del Vallès.

El regidor ha expressat que els visitants de Gallecs ara podran realitzar un circuit circular per visitar aquest espai natural i entrar per una porta i sortir per l'altra. Joan Martínez recorda que durant el confinament municipal a causa de la pandèmia molts perpetuencs va tornar a descobrir aquest paratge.

La Regidoria de Medi Ambient recorda que Gallecs "és una finestra única, un territori que genera importants funcions ecològiques, paisatgístiques, culturals i educatives; un espai rural on la preservació de la natura s'uneix a bones pràctiques agràries que han transformat l'hàbitat de Gallecs de manera que moltes espècies troben un espai idoni per viure".


Foto: El regidor de Medi Ambient va visitar a principis de maig el nou accés / Reg Medi Ambient

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Escola Bernat de Mogoda se suma a la commemoració del 25N
28 Nov 2023 09:55 - RedaccióL'Escola Bernat de Mogoda se suma a la commemoració del 25N

La comunitat educativa i les famílies de l'Escola Bernat de Mogoda s'han sumat a la commemoració del [ ... ]

La Policia Nacional intervé 80 quilos de cocaïna a Santa Perpètua i deté tres membres per tràfic de drogues
27 Nov 2023 14:16 - RedaccióLa Policia Nacional intervé 80 quilos de cocaïna a Santa Perpètua i deté tres membres per tràfic de drogues

La Policia Nacional ha detingut a Santa Perpètua de Mogoda tres membres d'un grup dedicat al tràfic [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica ret homenatge a les víctimes de les violències masclistes
27 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica ret homenatge a les víctimes de les violències masclistes

L'alumnat i professorat de l'Institut Estela Ibèrica va retre homenatge a totes les víctimes de les [ ... ]