hola

Santa Perpètua va registrar un total de 1.422 fets delictius entre els mesos de març de 2021 i febrer de 2022, amb una taxa del 53,32 per cada miler d’habitants.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que s’ha produït un increment del 10,1% que es deu bàsicament a un augment de les estafes per internet, dels delictes contra la seguretat del trànsit i dels delictes contra la salut pública, associats a l’adopció de mesures de control a les empreses logístiques de la CIM Vallès. Valenzuela ha destacat que es manté la bona dinàmica en matèria de seguretat al municipi i ha assenyalat que la xifra continua per sota de la mitjana de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Aquestes dades es van presentar a la Junta Local de Seguretat, celebrada el 4 de maig, que va presidir l’alcaldessa, Isabel Garcia, i a la qual van assistir la regidora de Seguretat Ciutadana i representants dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guardia Civil, de la Delegació Territorial del Govern a Barcelona i del Departament d’Interior, i personal tècnic municipal.

Els delictes contra el patrimoni són, amb diferència, els més habituals, tot i que al darrer any es van reduir lleument. En aquest àmbit, les estafes, amb un 28,5%, són els més habituals, seguits dels furts, un 26,8%. El cap de la Policia Local, Xavier López, ha assenyalat que les estafes per internet representen un nombre important d’aquests delictes, sobretot en els darrers anys quan a causa de la pandèmia s’han incrimentat de manera molt important les compres telemàtiques.

La xifra de resolució dels delictes ha millorat respecte el període anterior, passant del 33% al 34,6%, d’igual manera que les detencions, de 96 a 98 (+2,1%). El perfil tipus de la persona detinguda és un home (94,9%), de 18 a 25 anys (37,8%). Per cos policial, els Mossos d’Esquadra van realitzar el 65% de les detencions, mentre que el 35% restant va anar a càrrec de la Policia Local.

Pel que fa a l’atenció ciutadana i els serveis planificats, el cos municipal va realitzar un total de 14.647 l’any 2021, amb una mitjana mensual de 1.220. Pel que fa a la protecció escolar, va realitzar un total de 1.929 serveis a les portes dels centres educatiu del municipi, mentre que l’equip d’educació viària va oferir formació a 910 alumnes, en un any en el qual el 80% de les activitats encara es van realitzar de manera telemàtica a causa de la pandèmia.

En el cas de la Unitat de proximitat i mediació, va realitzar 1.600 hores de patrullatge a peu durant l’any 2021,de les quals 1.100 van ser pels barris i les 500 restants pels eixos comercials del municipi.

La memòria 2021 de la Policia Local també incorpora el Pla Especial d’Inspecció Municipal, que ha incoat 43 expedients a activitats ja siguin empreses il·legals, activitats clandestines, compliment de les normatives de seguretat, afectacions al medi natural o incompliment dels drets de les persones treballadores, entre d’altres; i altres 36 relacionats amb les obres i 59 en l’àmbit econòmic.

Objectius de la Policia Local

La regidora de Seguretat Ciutadana ha avançat que com a objectius d’aquest 2022 es vol avançar en la modernització i la millora de la Policia Local, desplegar l’ús de drons com a eina de treball, la finalització de l’Ordenança de Mobilitat i l’impuls de campanyes de convivència relacionades amb l’alcohol en menors, els sorolls, la tinença d’animals, els vehicles de mobilitat personal i els residus, entre d’altres. La regidora també ha explicat que la Policia Local canviarà d’uniformitat els propers mesos i ha destacat que com a reptes als propers mesos es plantegen la lluita contra les ocupacions al municipi, les concentracions de vehicles als polígons, el control de l’incivisme als carrers i pacificar la convivència a l’espai públic dels vehicles de mobilitat personal.

El servei de Policia Local compta amb una plantilla de 46 agents, dels quals 8 són dones, i una mitjana d’edat de 46 anys.

 

Foto: Participants a la Junta Local de Seguretat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]