hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut 134 preinscripcions per a les escoles bressol municipals.El període per fer el tràmit va finalitzar el 20 de maig, però s'obrirà un nou torn de manera excepcional del 30 de maig al 6 de juny.

De les 134 noves sol·licituds formalitzades, catorze corresponen a lactants, 63 a I1 i 57 a I2. Amb aquestes noves demandes més els infants ja matriculats durant aquest curs i que continuaran el curs vinent, les escoles bressol municipals creixeran en alumnat i es cobririen 212 places, tot i que encara hi ha capacitat per encabir més infants.

Una de les novetats en aquest període de preinscripció a les tres escoles bressol municipals és la nova tarifació social que ha implementat l'Ajuntament de Santa Perpètua per a l'alumnat de lactants i I1. Això vol dir que les famílies segons el seu nivell de renda i els membres de la unitat familiar pagaran una quota mensual que pot anar dels 190 euros als 38 euros. A aquesta tarifació social s'han acollit 34 dels preinscrits. Si algú ha fet la sol·licitud però no ha marcat aquesta opció i la vol, es pot posar en contacte amb la Regidoria d'Educació, situada a la Granja Soldevila.

El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que de cara al curs vinent, amb les preinscripcions formalitzades ha augmentat la taxa de matriculacions tan d'I1 com de I2. Cal recordar que la Generalitat assumeix el proper curs la part de quota de les famílies i, per tant, les famílies que matriculin els seus infants a I2 tindran gratuïta la seva escolarització.

Pere García ha anunciat que l'Ajuntament obrirà un nou període de preinscripcions a les escoles bressol municipals del 30 de maig al 6 de juny. El tràmit es farà via telemàtica omplint el formulari que es trobarà al web municipal staperpetua.cat. L'edil ha destacat que tindran prioritat de plaça les famílies que hagin fet la preinscripció en la primera convocatòria.

Sobre la distribució de l'alumnat, amb l'oferta inicial feta per l'Ajuntament i les demandes de les preinscripcions, hi ha hagut més demanda que places a l'Escola Bressol Municipal Can Folguera i a Els Pins. El regidor d'Educació, Pere García, ha expressat que caldrà resoldre la distribució de places tenint en compte aquelles que també es demanin en aquest torn extraordinari de preinscripcions, però ha confirmat que hi ha capacitat entre les tres escoles per absorbir tota la demanda.

La matrícula està viva tot l'any perquè els infants van naixent i van canviant les necessitats de les famílies. El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que es faran alguns treballs de millora a l'EBM L'Espiga aprofitant la seva reobertura.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha decidit reduir la ràtio d'I2 a disset en comptes dels 20 que marca la Generalitat i, en alguna de les escoles que les aules són més petites es reduirà a quinze.

El regidor d'Educació, Pere García, espera que cada cop hi hagi més famílies que entenguin que segons els seus ingressos i els membres de la unitat familiar poden acollir-se a la tarifació social i pagar una quota més ajustada a cada cas.


Foto: Escola Bressol Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]