hola

 

L'Institut Castellarnau de Sabadell es va proclamar guanyador de la novena edició de l'Electrocat el passat dissabte 28 de maig. L'equip sabadellenc va ser el millor en les proves dinàmiques celebrades al Recinte Firal i va aconseguir la seva primera victòria en el certamen de vehicles elèctrics que organitza l'Ajuntament de Santa Perpètua.

L'institut de Sabadell no només va guanyar aquesta edició de l'Electrocat, també es van emportar el premi al millor disseny, ergonomia i estètica. El segon classificat del certamen, adreçat a alumnes de formació professional d'automoció de Catalunya, va ser l'Institut Palau Ausit de Ripollet, guanyador de l'Electrocat en quatre ocasions. L'Institut Andreu Nin del Vendrell es va endur la tercera posició, mentre que el jurat va atorgar el premi a millor projecte a l'Escola Tècnica de Girona.

La jornada va començar amb una mala notícia, ja que els guanyadors de l'edició passada, el Centre d'Estudis Roca de Barcelona, no van poder prendre part de les proves a causa d'un petit incident amb el seu vehicle elèctric just la tarda d'abans a l’esdeveniment. Al certamen, a banda dels premiats, també van participar l’Institut La Gineueta i el Centre d’Estudis Monlau, de Barcelona; el Centre Tècnic del Vallès, de les Franqueses del Vallès; l’Institut Narcís Monturiol de Figueres i un nou equip, l’Escola del Treball (EMT) de Granollers.

Com a novetat de l'edició, tots els equips van prendre la sortida de les tres tandes alhora, fet que va augmentar l'emoció del certamen. A banda d’alguns problemes tècnics als quals van haver de fer front els instituts durant les tandes, cap equip va haver d'abandonar la prova i van poder disputar les sortides de les tres tandes.

El capità de l’Institut Castellarnau va explicar que, tot i que durant la prova van experimentar algun problema, han treballat molt dur durant tot l’any per aconseguir la victòria i va destacar que el millor de l’Electrocat ha estat l'experiència de treballar en equip i celebrar el triomf amb els companys, ja que, segons va manifestar “els mecànics no treballen gaire en equip i en aquest certamen et veus forçat a això i descobreixes que sí que es pot, treus les coses cap endavant i després podem celebrar la victòria tots junts”.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, es va mostrar molt satisfeta amb l’edició d’enguany i va voler destacar el gran treball que han realitzat els instituts amb els seus vehicles elèctrics. “Tots els centres de formació que han vingut han portat uns vehicles espectaculars, tant a nivell mecànic, però també estètic”, va manifestar. L’alcaldessa va valorar l’edició d’enguany com “molt bona, els equips venen amb moltes ganes i molta il·lusió i ens diuen que aquest any són aquí, però que el que ve també hi seran”.

El pròxim any se celebrarà la desena edició de l’Electrocat, però la il·lusió, tal com va explicar Garcia “continua sent la mateixa del primer dia i és el que ens ha portat a fer aquesta novena edició”. A més, l’alcaldessa va voler destacar la gran evolució dels vehicles que han portat els equips cada any. “Vam començar amb una espècie de tricicle, que no té res a veure amb els vehicles que hem pogut veure avui”, va recordar i va afegir que la il·lusió dels alumnes cada any és el motor del certamen.

L’alcaldessa també va voler destacar la presència de dones en aquesta edició de l’Electrocat. “Estem molt contentes perquè una noia ha pilotat un dels cotxes”, va manifestar Garcia que també va destacar la presència femenina entre les mecàniques i docents dels equips.

Aquesta novena edició de l’Electrocat ha estat la de la retrobada amb el públic, que ha pogut tornar ha assistir després de la pandèmia i també va poder disfruitar d’activitats paral·leles al certamen, com un gran circuit d’Scalèxtric i un circuit on provar patinets elèctrics organitzat per l’empresa Sabway de Santa Perpètua. El consistori vol agrair a Electromaps, Electric GT, Sabway Santa Perpètua, Karting Cardedeu, Gremi de Tallers, Cim UPC, Tempel, Mavilor i La Perpetuenca la seva col·laboració en l’esdeveniment.

L’ElectrocatFP és un certamen que s’emmarca en el programa del vehicle elèctric i mobilitat sostenible que impulsa l’Ajuntament de Santa Perpètua. El certamen també forma part del projecte MOBED-RdC que duu a terme l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes i del programa TTT, Treball, Talent i Tecnologia

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]