hola

El curs escolar 2022-2023 a Santa Perpètua implicarà canvis importants. La fusió de l’Escola Els Aigüerols amb l’Institut Escola Santiga alliberarà l’edifici municipal de Serveis Educatius on s’ha ubicat durant tota la seva història Els Aigüerols. Aquest canvi permetrà que l’Escola d’Adults Can Folguera es reubiqui en aquest edifici, situat al carrer de García Nieto, concretament en les plantes primera i segona, mentre que la planta baixa acollirà el Servei Educatiu del Vallès Occidental VI de la Generalitat de Catalunya.

El trasllat a Santa Perpètua del Servei Educatiu del Vallès Occidental VI, que actualment té la seva seu a Montcada i Reixac, comporta l’arribada d’equips com el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) que es dedica a la dinamització i assessorament dels professionals i centres educatius per a la millora i la transformació educativa. En aquest àmbit les seves funcions passen per dissenyar, planificar i implementar accions conjuntament amb els claustres, així com detectar, recollir i difondre pràctiques educatives de referència del professorat i projectes innovadors dels centres. Altres aspectes en que treballa el CRP és en el suport a les xarxes educatives vetllant per l’equitat i la inclusió i el suport a mestres i centres en l’ús educatiu de les tecnologies digitals amb l’objectiu de garantir l’aprenentatge en línia de l’alumnat.

Un altre servei que estarà a l’edifici de Serveis Educatius serà l’EAP, que són els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica que donen suport al professorat i als centres en la resposta a la diversitat de l’alumnat i a aquell alumnat amb necessitats educatives especials, i també els equips LIC (llengua i cohesió social) que són els assessors lingüístics que col·laboren i assessoren els centres educatius en el projecte lingüístic i en les aules d’acollida.
Pel que fa a l’Escola d’Adults Can Folguera, aquesta nova ubicació suposarà un gran canvi, com ha expressat el director del centre, Julio Lasobras, que ha afirmat que “l’Escola d’Adults guanyarà en instal·lacions perquè seran més adequades i les aules seran més grans que les actuals de la Granja Soldevila i això millorarà la qualitat de l’ensenyament”. Lasobras ha especificat que algunes de les aules de la Granja que es dediquen a espais de l’Escola d’Adults Can Folguera tenen 25 metres i això fa reduir la ràtio d’alumnes que poden matricular-se i que augmentarà a partir del mes se setembre. Tot i això, el director de l’Escola d’Adults ha demanat comprensió per si comença el curs i tot no està a punt perquè “un trasllat d’aquesta envergadura i amb la implicació de dues administracions és complicat”


Foto: Edifici de Serveis educatius on actualment s'ubica l'Escola Els Aigüerols / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]