hola

Aquest cap de setmana, des de Santa Perpètua, s’ha enviat un contenidor amb material sanitari i ortopèdic i medicaments amb destí a Cuba. L’Ajuntament de Santa Perpètua, a través de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional, ha col·laborat en aquesta campanya cedint el magatzem municipal on s’han empaquetat i inventariat les donacions. La iniciativa forma part de “Toneladas de Solidaridad contra el Bloqueo a Cuba”, que impulsa el Movimiento Estatal de Solidaridad con Cuba (MESC). En aquesta acció està implicada l’ONGD Alkaria que va demanar a l’Ajuntament un espai on poder centralitzar el material fins el seu enviament.

Aquest cap de setmana passat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia; Alkaria i les entitats i organitzacions participants, han omplert el contenidor juntament amb el vicecònsol de Cuba a Barcelona. La regidora Neus Garcia, ha explicat que «Alkaria va contactar amb l’Ajuntament perquè col·laborés aportant el magatzem» per tenir un lloc on emmagatzemar el material fins arribar al dia que s’enviés.

Garcia ha detallat que l’Ajuntament va oferir el magatzem municipal i les entitats van recaptar el material que aquest dissabte s’ha empaquetat i s’ha enviat cap al port perquè arribi al seu destí. «Diferentes ONGs i entitats de Catalunya van fer les recollides i ho van anar portant al magatzem i ara s’estan fent els tràmits al port perquè pugui embarcar cap a Cuba», ha comentat Garcia.

El president de l’ONGD Alkaria, Xavier Barreda, ha detallat que s’ha enviat un contenidor de setze metres de llarg per tres metres d’alçada ple de material que s’ha recollit al llarg dels últims tres mesos. Barreda ha afirmat que «el passat 28 de maig vam comptar amb voluntaris de les entitats de defensa de Cuba i que ajuden anualment i històricament amb l’enviament de material».

La regidora Neus Garcia ha explicat que el vicecònsol de Cuba ha expressat la seva satisfacció amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua perquè existeix una gran necessitat al país d’aquest tipus de material. Garcia ha destacat que a Cuba la medicina és de qualitat però no disposen del material necessari i campanyes com aquesta són de molta ajuda per al país. «S’ha enviat material de tot tipus, coses bàsiques, material sanitari i cadires de roda», ha detallat Neus Garcia sobre les donacions que ja estan en procés d’enviar-se a l’illa caribenya.


Foto: L'alcaldessa i la regidora amb altres representants d'entitats que han col·laborat amb la campanya / Ajuntament Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]