hola

L'activista internacional Jorge Fernández ha iniciat aquesta mitjanit una vaga de fam de sòlids i una acampada a la plaça de la Vila per reclamar la llibertat del periodista Pablo González, detingut a Polònia acusat d'espionatge i també per exigir "un menjador social per atendre a les famílies vulnerables que atén la Asociación de Paz de Santa Perpètua". L'activista ha iniciat aquesta acció coincidint amb els 100 dies de l'empresonament de Pablo González.

En un principi tenia previst realitzar aquesta acampada a la presó Modelo de Barcelona però l'ha traslladat a Santa Perpètua per "exigir també al consistori la seva col·laboració i que cedeixi espais a entitats socials que ajuden a famílies vulnerables perque puguin desenvolupar les seves activitats". Jorge Fernández ha manifestat que el periodista està acusat falsament d'espionatge i que es troba incomunicat.

Jorge Fernández ha indicat que no tenia intenció de fer l'acampada a Santa Perpètua però que al tenir constància de la reclamació de l'entitat perpetuenca amb la que col·labora va decidir traslladar la seva reivindicació a la plaça de la Vila del municipi. L'activista ha explicat que amb aquesta porta per diferents causes i reivindicacions fins a 24 vagues de fam i tres d'elles amb una duració de més de 45 dies. Per últim, ha agrait l'Ajuntament que hagi donat suport publicament al periodista basc Pablo González.

Trobada amb l'alcaldessa

D'altra banda,l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, es va reunir ahir a la tarda amb Jorge Fernández. A petició de l’alcaldessa, Fernández i altres tres persones es van trobar amb la primera edil i altres membres de la Corporació a la Casa de la Vila per tractar sobre l'acampada, que s'ha realitzat sense comunicació oficial prèvia.

Isabel Garcia ha mostrat la sorpresa de la Corporació per haver escollit el nostre municipi per a aquesta reivindicació. "Com a Consistori d’esquerres, ens declarem defensors de la llibertat d’expressió i són mostra proposicions com la que vam aprovar en suport al cantant de rap mallorquí Valtonyc", ha manifestat la primera edil. "Donem suport al periodista basc Pablo González i a la seva família, però no entenem per què s’ha escollit el nostre municipi per realitzar una acampada reivindicativa de la seva situació i que confiem que es resolgui positivament amb les gestions que està realitzant el Govern de l’Estat amb el Govern polonès", ha afegit.

D’altra banda, l’alcaldessa ha asseverat que des de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda no s’entén que es vulguin qüestionar les diferents línies municipals d’ajuts a l’alimentació, com es pretén fer a la convocatòria i ha assegurat que el Consistori perpetuenc té garantit aquest servei a les famílies. "L’atenció i el benestar de les persones del nostre municipi és l’eix prioritari en què es destinen els recursos municipals i des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es cobreixen les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes que ho necessiten i ho sol·liciten", ha explicat Isabel Garcia que ha conclòs declarant que "tampoc no entenem la relació entre aquest servei que el Consistori ja garanteix a la població i la reivindicació de la llibertat del periodista detingut a Polònia".


Foto: L'activista Jorge Fernández ha iniciat una acampada i vaga de fam a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]