hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d’Educació, Pere García, han lliurat aquest migdia les acreditacions als projectes de diversificació curricular Faig i Experimenta de l’alumnat de tercer i quart d’ESO de l’institut Rovira i Forns.

Un total d’11 alumnes de tercer d’ESO han pres part al projecte Faig consistent a tallers de videoblog, cuina i hípica. Aquests tallers tenen com a finalitat l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits a l’aula per tal que esdevinguin un element motivador per a ells. L’Ajuntament facilita un espai on aquests alumnes puguin fer un aprenentatge pre-laboral, i treballar el currículum escolar en un entorn diferent posant a l’abast del professorat recursos educatius específics.

Pel que fa al projecte Experimenta, hi han participat un total de 14 alumnes de quart d’ESO. Aquests joves han pogut realitzar pràctiques laborals a empreses, establiments comercials i serveis municipals com ara centres educatius, tallers mecànics, centres de veterinària, perruqueria o fruiteries.

Aquests programes municipals tenen per objectiu oferir un suport educatiu per donar resposta a les necessitats de l’alumnat amb una atenció individualitzada que afavoreixi la seva integració escolar i assoleixin les capacitats i les competències bàsiques per acreditar l’Educació Secundària Obligatòria.

A l’acte de reconeixement han assistit també, l’alumnat participant i el professorat implicat en els projectes. L’alumnat ha pogut explicar els assistents de què els ha servit la seva participació als programes expressant haver pogut millorar la relació de confiança amb els tutors o aprendre d’una manera més calmada tot experimentant un canvi important.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha felicitat els joves per la seva participació i acreditació als programes i els ha animat a continuar formant-se per poder optar el dia de demà a un futur laborar digne. Garcia també ha compartit amb l’alumnat les explicacions sobre els treballs que han realitzat.

La tutora del programa Experimenta, Mireia Álvarez, ha expressat que un dels èxits del programa és poder atendre l’alumnat de manera individualitzada i entendre les seves emocions i necessitats.Per la seva part, el tutor del programa Faig, d’alumnes de tercer d’ESO, Xavi Villalonga, expressava que aquest curs havia estat més difícil que en altres ocasions però ha destacat l’aprofitament que fan els alumnes.

El regidor d’Educació, Pere Garcia, ha expressat l’aposta decidida per part de l’Ajuntament a continuar realitzant aquests programes de diversificació curricular per aquell alumnat amb dificultats a seguir el pla d’estudis habitual. Garcia considera que aquests programes fan més agradables l’estudi perquè comporta realitzar dos dies a la setmana treballs fora de l’aula.

El reconeixement i lliurament de diplomes s’ha desenvolupat al gimnàs de l’INS Rovira-Forns. La propera setmana rebran l’acreditació l’alumnat de l’INS Estela Ibèrica.


Foto: Foto de família dels representants educatius, municipals i de l'alumnat del programa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]