hola

La ciutadania de Santa Perpètua es va concentrar al parc municipal el passat divendres 10 de juny per gaudir de la cloenda de les portes obertes de la Xarxa de Centres Cívics. Aquesta celebració s’ha tornat a fer després de l’aturada de dos anys per la pandèmia de la Covid-19.

Del 30 de maig al 9 de juny els Centres Cívics han obert a la ciutadania diverses activitats, xerrades i tallers. Les portes obertes d’enguany han tingut com a lema Als Cívics, tothom encaixa per consolidar el fet que en aquests equipaments hi ha propostes per a tots els públics. A la festa de cloenda van participar unes 18 entitats fent exhibicions, activitats o instal·lant una carpa informativa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Marçal Solà, ha explicat sobre les portes obertes dels Cívics que l’objectiu és que "la ciutadania pugui veure totes les activitats a les que poden accedir de la Xarxa de Centres Cívics, dins del paraigües del SocioculturalSPM".

La festa de cloenda de les portes obertes de la Xarxa de Centres Cívics no s’ha celebrat en els darrers dos anys a causa de la pandèmia. Solà ha destacat que "els Centres Cívics han fet un esforç durant la pandèmia perquè la ciutadania pugui seguir fent, d’una manera o una altra, les activitats". Solà valora que es pugui tornar a la normalitat perquè "necessitem aquesta proximitat de la gent, que hem perdut durant dos anys".

Les entitats són una part imprescindible de la programació de la Xarxa de Centres Cívics. Una vintena van participar a la festa i també han oferit activitats a la ciutadania en el marc dels quinze dies de les portes obertes. Marçal Solà ha valorat la importància de l’activitat dels Centres Cívics a Santa Perpètua, ja que "són una aposta de l’Ajuntament de fa molts anys, cada barri té el seu centre cívic" i afegeix que "són una de les finestres més properes a la ciutadania on la gent accedeix per qualsevol necessitat i és una xarxa d’empoderament de la ciutadania i de crear comunitat".

La cap d'equipaments socioculturals de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Encarna Gata, ha destacat la gran implicació de les entitats no només en la festa cloenda de les portes obertes de la Xarxa de Centres Cívics sinó en el dia a dia de la programació en aquests equipaments. Durant les dues setmanes de portes obertes han passat per les activitats un total de 260 persones que han volgut provar alguna acció de l'oferta de la Xarxa.

Avui comença el període de matriculacions a SocioculturalSPM que s'allargarà fins al 23 de juny. Encarna Gata ha detallat que a la Xarxa de Centres Cívics s'han registrat 1.176 preinscripcions que ara s'hauran de veure oficialitzades en matrícules. Un cop finalitzi el període de matriculacions se sabrà si el centenar de persones que estan en llista d'espera tenen opció a plaça. Encarna Gata anima a fer preinscripció ara i durant tot l'any, ja que a mida que queden places lliures es va avisant a les persones en llista d'espera. Gata ha recordat que les matriculacions es poden fer online a través de la pàgina web del SocioculturalSPM o presencialment als centres cívics o la Granja Soldevila i ha recordat que es pot demanar cita prèvia.

 

Foto: Durant la festa es va celebrar un taller de Petits Xefs / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]