hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) celebrarà avui a les 17.30 hores la seva sessió plenària en la qual oferirà a l’Ajuntament de Santa Perpètua les conclusions i farà propostes sobre el tema treballat al llarg del curs: l’assetjament escolar. El Ple es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.

Un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals han estat reflexionat sobre aquest tema durant aquest curs i han fet trobades, activitats i sessions tant a l'aula com fora per arribar a les conclusions i propostes que avui presentaran al ple.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

Al llarg d'aquest curs, l'alumnat ha pogut conèixer l'aplicació UsApps a través de la qual es poden fer denúncies de situacions d'assetjament i també el Pla de les Escoles Lliures de Violència. Els nois i noies han mirat de dilucidar entre violència i agressivitat i entre els diversos tipus de violència. També han treballat sobre el fet que els conflictes hi són sempre i que la violència i la convivència poden viure juntes.

En una de les sessions ha tractat sobre l'assetjament sexual i han incidit en aspectes com ara l’edat de consentiment sexual a Espanya, la diferència entre assetjament i abús sexual i l’existència del Protocol per la prevenció, detecció i actuació en front l’assetjament i abús sexual, del Consejo Superior de Deportes.

El Ple del CIM tindrà lloc a les 17.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua i es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.


Foto: Primera trobada de representants del CIM d'aquest curs amb els membres perpetuencs al CNIAC i el regidor d'Educació, Pere García / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]