hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) celebrarà avui a les 17.30 hores la seva sessió plenària en la qual oferirà a l’Ajuntament de Santa Perpètua les conclusions i farà propostes sobre el tema treballat al llarg del curs: l’assetjament escolar. El Ple es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.

Un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals han estat reflexionat sobre aquest tema durant aquest curs i han fet trobades, activitats i sessions tant a l'aula com fora per arribar a les conclusions i propostes que avui presentaran al ple.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

Al llarg d'aquest curs, l'alumnat ha pogut conèixer l'aplicació UsApps a través de la qual es poden fer denúncies de situacions d'assetjament i també el Pla de les Escoles Lliures de Violència. Els nois i noies han mirat de dilucidar entre violència i agressivitat i entre els diversos tipus de violència. També han treballat sobre el fet que els conflictes hi són sempre i que la violència i la convivència poden viure juntes.

En una de les sessions ha tractat sobre l'assetjament sexual i han incidit en aspectes com ara l’edat de consentiment sexual a Espanya, la diferència entre assetjament i abús sexual i l’existència del Protocol per la prevenció, detecció i actuació en front l’assetjament i abús sexual, del Consejo Superior de Deportes.

El Ple del CIM tindrà lloc a les 17.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua i es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.


Foto: Primera trobada de representants del CIM d'aquest curs amb els membres perpetuencs al CNIAC i el regidor d'Educació, Pere García / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]