hola

L'ONGD SPSolidària i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, van ser convidades a la reunió de la diàspora mauritana a Catalunya que es va celebrar l'11 de juny a Mollet del Vallès. L'associació de mauritans de Guidimakha-Remu va rebre la visita de l'ONGD francesa Grdr que aquests dies estava a Espanya per conèixer la situació de la ciutadania mauritana, les seves organitzacions, necessitats i possibles relacions i projectes. A la trobada també estava el regidor de Solidaritat de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto.

Mollet del Vallès compta amb 216 ciutadans d'origen maurità i a Santa Perpètua hi ha censats 76. Bona part estan associats en entitats de mauritans i en el cas de molts perpetuencs i bona part de molletans, també són socis de SPSolidària.

Flora Ben Chekroun, de Grdr, ha explicat que l'entitat considera que es migrants són el pont entre Europa i Mauritània i l'objectiu del viatge i la trobada és conèixer possibles projectes i partenaires per veure si encaixen en els seus objectius.

Boubou Camara, portaveu de l'associació de mauritans de Guidimakha-Remu, ha expressat estar molt content amb la visita de Grdr amb qui ja havien treballat en anterioritat.

La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que coneixen a Grdr des de fa anys però que, de moment, no han fet cap projecte conjuntament. Aymerich ha comentat que Grdr els ha posat en contacte amb entitats associades a aquesta gran organització francesa.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha destacat que la comunitat d'origen maurità no és molt elevada però que estan associats com a entitat i duen a terme molts projectes en els seus països d'origen.

El Grdr Migració-Ciutadania-Desenvolupament és una associació internacional de dret francès formada per professionals (agrònoms, economistes, sociòlegs, geògrafs, urbanistes, treballadors socials, etc.). Creada el 1969, duu a terme accions de desenvolupament tant als països de partida, de trànsit i d'acollida. SPSolidària es va reunir un dia abans amb Grdr per tractar exclusivament sobre la manera de treballar de l'ONGD perpetuenca i buscar punts i objectius comuns sobre els quals poder treballar conjuntament o amb associats de Grdr.


Foto.Imatge de la reuniór / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]