hola

L'ONGD SPSolidària i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, van ser convidades a la reunió de la diàspora mauritana a Catalunya que es va celebrar l'11 de juny a Mollet del Vallès. L'associació de mauritans de Guidimakha-Remu va rebre la visita de l'ONGD francesa Grdr que aquests dies estava a Espanya per conèixer la situació de la ciutadania mauritana, les seves organitzacions, necessitats i possibles relacions i projectes. A la trobada també estava el regidor de Solidaritat de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto.

Mollet del Vallès compta amb 216 ciutadans d'origen maurità i a Santa Perpètua hi ha censats 76. Bona part estan associats en entitats de mauritans i en el cas de molts perpetuencs i bona part de molletans, també són socis de SPSolidària.

Flora Ben Chekroun, de Grdr, ha explicat que l'entitat considera que es migrants són el pont entre Europa i Mauritània i l'objectiu del viatge i la trobada és conèixer possibles projectes i partenaires per veure si encaixen en els seus objectius.

Boubou Camara, portaveu de l'associació de mauritans de Guidimakha-Remu, ha expressat estar molt content amb la visita de Grdr amb qui ja havien treballat en anterioritat.

La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que coneixen a Grdr des de fa anys però que, de moment, no han fet cap projecte conjuntament. Aymerich ha comentat que Grdr els ha posat en contacte amb entitats associades a aquesta gran organització francesa.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha destacat que la comunitat d'origen maurità no és molt elevada però que estan associats com a entitat i duen a terme molts projectes en els seus països d'origen.

El Grdr Migració-Ciutadania-Desenvolupament és una associació internacional de dret francès formada per professionals (agrònoms, economistes, sociòlegs, geògrafs, urbanistes, treballadors socials, etc.). Creada el 1969, duu a terme accions de desenvolupament tant als països de partida, de trànsit i d'acollida. SPSolidària es va reunir un dia abans amb Grdr per tractar exclusivament sobre la manera de treballar de l'ONGD perpetuenca i buscar punts i objectius comuns sobre els quals poder treballar conjuntament o amb associats de Grdr.


Foto.Imatge de la reuniór / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]