hola

L'ONGD SPSolidària i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, van ser convidades a la reunió de la diàspora mauritana a Catalunya que es va celebrar l'11 de juny a Mollet del Vallès. L'associació de mauritans de Guidimakha-Remu va rebre la visita de l'ONGD francesa Grdr que aquests dies estava a Espanya per conèixer la situació de la ciutadania mauritana, les seves organitzacions, necessitats i possibles relacions i projectes. A la trobada també estava el regidor de Solidaritat de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto.

Mollet del Vallès compta amb 216 ciutadans d'origen maurità i a Santa Perpètua hi ha censats 76. Bona part estan associats en entitats de mauritans i en el cas de molts perpetuencs i bona part de molletans, també són socis de SPSolidària.

Flora Ben Chekroun, de Grdr, ha explicat que l'entitat considera que es migrants són el pont entre Europa i Mauritània i l'objectiu del viatge i la trobada és conèixer possibles projectes i partenaires per veure si encaixen en els seus objectius.

Boubou Camara, portaveu de l'associació de mauritans de Guidimakha-Remu, ha expressat estar molt content amb la visita de Grdr amb qui ja havien treballat en anterioritat.

La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que coneixen a Grdr des de fa anys però que, de moment, no han fet cap projecte conjuntament. Aymerich ha comentat que Grdr els ha posat en contacte amb entitats associades a aquesta gran organització francesa.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha destacat que la comunitat d'origen maurità no és molt elevada però que estan associats com a entitat i duen a terme molts projectes en els seus països d'origen.

El Grdr Migració-Ciutadania-Desenvolupament és una associació internacional de dret francès formada per professionals (agrònoms, economistes, sociòlegs, geògrafs, urbanistes, treballadors socials, etc.). Creada el 1969, duu a terme accions de desenvolupament tant als països de partida, de trànsit i d'acollida. SPSolidària es va reunir un dia abans amb Grdr per tractar exclusivament sobre la manera de treballar de l'ONGD perpetuenca i buscar punts i objectius comuns sobre els quals poder treballar conjuntament o amb associats de Grdr.


Foto.Imatge de la reuniór / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]