hola

El Consistori té garantit aquest servei a les famílies i ha incrementat la dotació d'aquestes partides un 32,31% aquest 2022 en relació a l'any passat

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda destina més de mig milió d’euros l’any en ajuts directes a l’alimentació i a cobrir les necessitats bàsiques de les persones vulnerables del nostre municipi. El Consistori vol posar en valor els programes alimentaris municipals per a famílies vulnerables i sortir al pas de les acusacions realitzades per la persona que acampa a la plaça de la Vila i les que li donen suport.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha insistit un cop més que l’Ajuntament té garantit aquest servei a les famílies i ha detallat que a més d’aquest import, el Consistori ofereix el servei del magatzem municipal d’aliments, que gestiona l’entitat Cabàs Solidari, una entitat local del voluntariat.

La primera edil ha explicat que les línies municipals d’ajuts a l’alimentació suposen un model que funciona des de fa anys a Santa Perpètua i que té per objectiu no estigmatitzar les persones vulnerables i usuàries d’aquests serveis. Les necessitats es cobreixen mitjançant diferents ajuts com són les beques menjador per a les escoles bressol i primària, del campus i dels casals d’estiu, les de la gent gran, els àpats a domicili, el Cabàs Solidari i els ajuts socials d’emergència, entre d’altres. Aquestes partides s’han incrementat un 32,31% respecte l’any 2021 i un 24,46% en els darrers quatre anys.

"Som un municipi on posem les persones al centre i per això aquest 2022 destinem 4 milions d’euros del pressupost ordinari directament a les polítiques socials, amb un increment del 18,26% respecte l’any 2021", ha manifestat l’alcaldessa. Isabel Garcia també ha destacat què "no és de rebut que se’ns acusi de no assistir a la nostra ciutadania quan no és així, nosaltres complim amb el nostre deure de protegir totes i tots els perpetuencs i perpetuenques que es troben en situació de vulnerabilitat i ho fem de manera organitzada i supervisada pels nostres Serveis Socials municipals".

L’alcaldessa de Santa Perpètua ha asseverat novament que no entén la relació entre aquest servei que el Consistori ja garanteix a la població i la reivindicació de la llibertat del periodista basc Pablo González detingut a Polònia, que defensa la persona acampada a la plaça de la Vila des de dilluns 6 de juny.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]