hola

Ha arribat el dia. Serà a les 12.43 hores d’aquest dissabte 25 de juny de 2022 quan un tren de la línia de Rodalies R8 procedent de Martorell s’aturi a l’estació Santa Perpètua de Mogoda - Riera de Caldes. Un minut més tard, a les 12.44, s’aturarà el segon comboi, procedent de Granollers. “Serà un moment històric per al nostre municipi, després d’anys i anys de reivindicacions i de veure passar els trens de llarg, finalment l’estació entrarà en funcionament”, ha manifestat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. L’equipament permetrà els desplaçaments en tren a la Universitat Autònoma de Barcelona i les poblacions de Granollers, Mollet i Sant Cugat, entre d’altres.

L’alcaldessa de Santa Perpètua ha mostrat la seva satisfacció davant l’anunci tan imminent de posada en marxa d’aquesta infraestructura “tan necessària i reclamada al municipi”. “Portàvem mesos preguntant, insistint perque l’obra estava finalitzada i calien els darrers documents i certificacions, i finalment el dia ha arribat i estem molt contentes de poder disposar finalment d’aquest nou servei per a la ciutadania de Santa Perpètua”, ha manifestat la primera edil. “Tot i que aquest curs ja finalitza, ja no serà a partir d’ara un periple anar en transport públic fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els i les estudiants del nostre municipi podran arribar-hi en cinc minuts. Moltes generacions de perpetuencs i perpetuenques esperaven aquest moment, que finalment arribarà aquest dissabte”, ha destacat.

La primera edil ha recordat els anys de reivindicacions de la nova estació per part de la societat civil, partits polítics i Ajuntament i ha agraït el suport i la comprensió ciutadana, especialment en el darrer any durant el qual les obres havien finalitzat però l’estació no es posava en funcionament. Isabel Garcia també ha agraït a Renfe i a l’Estat el fet de que Santa Perpètua disposi de la nova estació i especialment a la directora de Rodalies, Mayte Castillo, pel seu compromís amb el nostre municipi. “Als darrers mesos, quan tothom ens preguntava lògicament que per quan s’obriria l’estació, sempre ens ha donat suport i es va comprometre a que seria una realitat aviat i així ha estat”, ha manifestat Garcia.

L’alcaldessa també ha explicat que s’està acabant de tancar un acte oficial d’inauguració d’aquest nou equipament, que es podria celebrar també properament. Renfe va presentar el projecte de la nova estació el 6 de juny de 2018, mentre que les obres del nou equipament es van iniciar al mes de juliol de 2019, a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA, amb un pressupost d’1.768.135 euros. La nova estació té l’entrada al camí de la Granja, des d’on s’accedeix a la zona de vestíbul, on s’ubica el Punt d’atenció a les persones viatgeres, així com màquines d’autovenda i control d’accessos, i un pas inferior de connexió d’andanes, que estan al pis superior, amb accés per ascensor per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa ha detallat que el Consistori ha realitzat als darrers mesos la rehabilitació integral del camí de la Granja, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats que comporta la nova estació de Rodalies i la millora la intermodalitat de transport d’aquest espai amb noves parades d’autobús i altres millores de mobilitat. Aquest projecte va rebre subvenció del programa MOVES II i de la Diputació de Barcelona. També a la part del Recinte Firal que toca al camí, s’ha habilitat una nova zona d’aparcament, que està previst que funcioni com un park&ride, per estacionar el vehicle privat i continuar el trajecte amb transport públic, en aquest cas el tren. Disposa de places d’aparcament per a persones amb la mobilitat reduïda, i també s’ha construït un aparcament cobert i tancat per a bicicletes amb una capacitat de 40 places.

Onze anys de l'R8
La línia de rodalies R8 va entrar en servei el 26 de juny de 2011. La seva posada en marxa va ser una històrica reivindicació de l’Ajuntament i de la ciutadania de Santa Perpètua que en repetides ocasions va demanar a l’Estat la posada en marxa d’un servei de passatgers aprofitant el ramal ferroviari Mollet-El Papiol. Malgrat tot, el servei es va inaugurar sense fer parada a Santa Perpètua que no disposava d’estació. La línia R8 connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i prestarà a partir de dissabte servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola Universitat, Santa Perpètua-Riera de Caldes, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre.


Foto: Estació de la R-8 de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]