hola

L’estació de Rodalies de la línia R8 Santa Perpètua de Mogoda – Riera de Caldes dona servei a la ciutadania des d’aquest dissabte.

Eren aproximadament les 11.50 hores del 25 de juny quan el primer comboi va fer aturada a la nova infraestructura, procedent de Granollers Centre. L’alcaldessa, Isabel Garcia, edils de la Corporació municipal i desenes de ciutadans i ciutadanes van rebre aquest primer tren amb emoció i aplaudiments. Després de molts anys de reivindicacions, aquest servei era una realitat. D’aquest primer comboi, van baixar el president de Renfe, Isaías Táboas; el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores; el secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font; i la directora de Rodalies, Mayte Castillo.

La nova estació està situada al costat de la Granja Soldevila i donarà servei a la ciutadania de Santa Perpètua i a les persones que hi treballen i als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, en un àmbit que suma més de 90.000 habitants, 3.000 empreses i 40 poligons industrials.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, es mostrava molt contenta per la posada en marxa d’aquesta estació, després de tants anys de reivindicació i agraïa la implicació d’administracions, ciutadania i associacions per fer realitat aquest nou servei. “Estem contentíssims, portem molts anys lluitant i treballant plegats i avui estem molt feliços, tenim l’estació i s’aturen els trens, desitjar que tothom gaudeixi d’aquesta estació amb la mateixa il·lusió i felicitat que tenim els que estem avui presents", va manifestar Garcia que va recordar que "justament el 26 de juny farà onze anys que estan passant trens de passatgers per aquesta línia, onze anys que hem estat reclamant que els trens s’aturessin”. La primera edil també va assenyalar que aquest nou equipament, que donarà servei a Santa Perpètua i a tots els municipis de la Riera de Caldes, s’ha concebut com una estació intermodal. “El que pretenem és que les persones que vinguin a Santa Perpètua i a qualsevol municipi de l’AMERC puguin venir en tren, agafar la bicicleta, l’autobús i fer intercanvi de transport”, va detallar.

Per la serva part, el president de Renfe, Isaías Táboas, es mostrava satisfet d’haver pogut inaugurar aquesta estació, que donarà servei a tota la zona de la Riera de Caldes. “Avui és un dia important, esperem que les perspectives que inclouen 90.000 habitants de la zona, 3.000 empreses i 40 polígons industrials i és una necessitat que havíem de cobrir i estem satisfets per haver-ho pogut fer”, va assenyalar Táboas. El president de Renfe també va explicar que les obres han trigat dos anys a causa de la pandèmia i que també ha calgut esperar un any més per la legalització de l’estació.

El secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, també va mostrar la seva satisfacció per la posada en marxa de l’estació, que va titllar de “vacuna contra el canvi climàtic”. “Hem fet moltes reunions a Madrid i finalment s’ha pogut desencallar aquesta estació que ja el primer alcalde democràtic de Santa Perpètua reivindicava”, va recordar Font.

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, també se sumava dissabte a la satisfacció per la inauguració d’aquesta “magnífica i preciosa estació” i destacava que des de l’Estat s’aposta per que les Rodalies continuïn creixent.

Renfe va presentar el projecte de la nova estació el 6 de juny de 2018, mentre que les obres del nou equipament es van iniciar al mes de juliol de 2019, a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA, amb un pressupost d’1.768.135 euros. La nova estació té l’entrada al camí de la Granja, des d’on s’accedeix a la zona de vestíbul, on s’ubica el Punt d’atenció a les persones viatgeres, així com màquines d’autovenda i control d’accessos, i un pas inferior de connexió d’andanes, que estan al pis superior, amb accés per ascensor per a les persones amb mobilitat reduïda.

La inauguració de la nova estació ha coincidit amb l’onzè aniversari de la reconversió de l’anomenada línia orbital de mercaderies en línia de passatgers. L'R8 connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i presta servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola Universitat, Santa Perpètua-Riera de Caldes, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre. A causa d’unes obres, el servei entre les estacions de Rubí, Castellbisbal i Martorell es realitza en autobús.


Foto: Tàboas, Font, Garcia i Flores van atendre als mitjans de comunicació / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]