hola

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sagrada Família ha desenvolupat una aplicació mòbil amb el nom CIUDADANÍA adreçada a persones nouvingudes al municipi.

L’activitat s’emmarca en el Servei Comunitari del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) del Servei d’Educació i s’ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament. És una iniciativa que va començar el curs passat amb l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica, ja que van crear amb èxit el primer prototip de l’aplicació en català.

L’app es dirigeix a persones provinents de països castellanoparlants i el Daniel, un dels escolars que l’ha desenvolupat, ha explicat que l’objectiu és “ajudar a les persones que encara no entenen del tot el català i facilitar la informació de Santa Perpètua en diferents àmbits com la sanitat i l’educació, per exemple”. En l’aplicació les persones usuàries trobaran els principals llocs d’interès, com l’Oficina d’Atenció al Ciutadà; els centres sanitaris, els centres de formació, els punts d’acollida, els espais culturals, etc. Segons informa la coordinació del Col·legi Sagrada Família el procés de l’app CIUDADANÍA “els nois i noies han pogut posar en pràctica tots els coneixements de programació assolits durant el curs escolar”.

L’alumnat ha detallat se’ls va donar el prototip i ells van haver d’afegir contingut i traduir-ho al castellà. Els representants han afirmat que hi ha intenció que tingui una continuïtat. El grup d’escolars va presentar l’app als participants de l’última formació del Mòdul C. durant la cloenda. L’app es pot descarregar a través de Google Play.


Foto: L'alumnat va presentar l'aplicació a la cloenda del Mòdul C / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida
01 Des 2023 14:24 - RedaccióL'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida

Avui divendres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Per aquest motiu les escultures [ ... ]

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]