hola

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sagrada Família ha desenvolupat una aplicació mòbil amb el nom CIUDADANÍA adreçada a persones nouvingudes al municipi.

L’activitat s’emmarca en el Servei Comunitari del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) del Servei d’Educació i s’ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament. És una iniciativa que va començar el curs passat amb l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica, ja que van crear amb èxit el primer prototip de l’aplicació en català.

L’app es dirigeix a persones provinents de països castellanoparlants i el Daniel, un dels escolars que l’ha desenvolupat, ha explicat que l’objectiu és “ajudar a les persones que encara no entenen del tot el català i facilitar la informació de Santa Perpètua en diferents àmbits com la sanitat i l’educació, per exemple”. En l’aplicació les persones usuàries trobaran els principals llocs d’interès, com l’Oficina d’Atenció al Ciutadà; els centres sanitaris, els centres de formació, els punts d’acollida, els espais culturals, etc. Segons informa la coordinació del Col·legi Sagrada Família el procés de l’app CIUDADANÍA “els nois i noies han pogut posar en pràctica tots els coneixements de programació assolits durant el curs escolar”.

L’alumnat ha detallat se’ls va donar el prototip i ells van haver d’afegir contingut i traduir-ho al castellà. Els representants han afirmat que hi ha intenció que tingui una continuïtat. El grup d’escolars va presentar l’app als participants de l’última formació del Mòdul C. durant la cloenda. L’app es pot descarregar a través de Google Play.


Foto: L'alumnat va presentar l'aplicació a la cloenda del Mòdul C / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]