hola

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda destinarà un milió d'euros per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges, en el marc del Pla d'inversions municipal.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha anunciat per al mes de setembre una primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors, dotada inicialment amb 100.000 euros, segons va explicar a la primera sessió informativa Rehabilitem Santa Perpètua. Estratègies de rehabilitació del parc residencial que es va celebrar el 27 de juny al Centre Cívic Can Folguera. En aquest acte, es va informar sobre els recursos d'ajuts i subvencions municipals i dels fons europeus Next Generation que la ciutadania pot aprofitar per rehabilitar edificis i instal·lar ascensors tant a les comunitats de veïns i veïnes com als edificis unifamiliars.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que el Consistori oferirà una línia d'ajuts orientada a la rehabilitació i a la instal·lació d'ascensors, que després es podrà complementar amb d'altres millores en l'eficiència energètica dels edificis, subvencionables pels fons europeus. L'edil ha manifestat que en primer lloc es promou la rehabilitació com a nivell més bàsic per dignificar i assegurar els edificis juntament amb la instal·lació d'ascensors "ja que tenim un important percentatge d'habitatges de més de quatre plantes que no ho tenen instal·lat i, per tant, tenen una gran barrera arquitectònica que complica la vida dels nostres veïns i veïnes".

Els ajuts municipals podran ser complementats amb els ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges 2022 dels fons europeus Next Generation, que permetran "reduir la petjada d'emissions de CO2 per tal que la nostra ciutat contribueixi a reduir la petjada ecològica i a lluitar contra el canvi climàtic", segons ha exposat el regidor.

La primera sessió on es va explicar aquests ajuts a la rehabilitació va comptar amb l'assistència de més de 70 persones que "posa en evidència l'interès" per part del veïnatge segons va destacar l'edil.

Hernández ha assenyalat que aquesta sessió ha estat "el punt de partida" en la proposta de polítiques actives d'habitatge i de rehabilitació, i que els ajuts garanteixen "un salt qualitatiu" en la rehabilitació del parc residencial "per tal de complir els objectius que té l'Ajuntament de dignificar els barris i els edificis residencials de Santa Perpètua en un mig termini". El regidor també ha recordat que l'Ajuntament treballa en l'elaboració d'un Pla de rehabilitació integral del municipi de Santa Perpètua i en una eina jurídica per declarar àrees de conservació d'edificis per fomentar la rehabilitació.

L'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació, assessorarà i acompanyarà al veïnatge i a les comunitats que vulguin realitzar la rehabilitació i instal·lar ascensors "per què puguin aprofitar absolutament totes les línies de finançament", segons ha manifestat Hernández.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar la benvinguda a les persones assistents a l'activitat, que va comptar amb la col·laboració i les ponències de persones del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAA-TEEB), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i amb la moderació del cap de l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona.


Foto: La primera sessió informativa es va celebrar al centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta
25 Jun 2024 11:15 - RedaccióLa situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta

Santa Perpètua i altres 200 municipis del sistema Ter-Llobregat entraran en situació d’Alerta per [ ... ]

Comença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions
25 Jun 2024 10:48 - RedaccióComença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions

Aquest dimarts 25 de juny comença la temporada d’Estiu SPM. El calendari escolar finalitza aquest [ ... ]

L'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada
25 Jun 2024 09:33 - RedaccióL'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada

Juguem amb els residus és el títol del taller que tanca el proper diumenge 30 de juny la temporada [ ... ]