hola

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda destinarà un milió d'euros per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges, en el marc del Pla d'inversions municipal.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha anunciat per al mes de setembre una primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors, dotada inicialment amb 100.000 euros, segons va explicar a la primera sessió informativa Rehabilitem Santa Perpètua. Estratègies de rehabilitació del parc residencial que es va celebrar el 27 de juny al Centre Cívic Can Folguera. En aquest acte, es va informar sobre els recursos d'ajuts i subvencions municipals i dels fons europeus Next Generation que la ciutadania pot aprofitar per rehabilitar edificis i instal·lar ascensors tant a les comunitats de veïns i veïnes com als edificis unifamiliars.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que el Consistori oferirà una línia d'ajuts orientada a la rehabilitació i a la instal·lació d'ascensors, que després es podrà complementar amb d'altres millores en l'eficiència energètica dels edificis, subvencionables pels fons europeus. L'edil ha manifestat que en primer lloc es promou la rehabilitació com a nivell més bàsic per dignificar i assegurar els edificis juntament amb la instal·lació d'ascensors "ja que tenim un important percentatge d'habitatges de més de quatre plantes que no ho tenen instal·lat i, per tant, tenen una gran barrera arquitectònica que complica la vida dels nostres veïns i veïnes".

Els ajuts municipals podran ser complementats amb els ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges 2022 dels fons europeus Next Generation, que permetran "reduir la petjada d'emissions de CO2 per tal que la nostra ciutat contribueixi a reduir la petjada ecològica i a lluitar contra el canvi climàtic", segons ha exposat el regidor.

La primera sessió on es va explicar aquests ajuts a la rehabilitació va comptar amb l'assistència de més de 70 persones que "posa en evidència l'interès" per part del veïnatge segons va destacar l'edil.

Hernández ha assenyalat que aquesta sessió ha estat "el punt de partida" en la proposta de polítiques actives d'habitatge i de rehabilitació, i que els ajuts garanteixen "un salt qualitatiu" en la rehabilitació del parc residencial "per tal de complir els objectius que té l'Ajuntament de dignificar els barris i els edificis residencials de Santa Perpètua en un mig termini". El regidor també ha recordat que l'Ajuntament treballa en l'elaboració d'un Pla de rehabilitació integral del municipi de Santa Perpètua i en una eina jurídica per declarar àrees de conservació d'edificis per fomentar la rehabilitació.

L'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació, assessorarà i acompanyarà al veïnatge i a les comunitats que vulguin realitzar la rehabilitació i instal·lar ascensors "per què puguin aprofitar absolutament totes les línies de finançament", segons ha manifestat Hernández.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar la benvinguda a les persones assistents a l'activitat, que va comptar amb la col·laboració i les ponències de persones del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAA-TEEB), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i amb la moderació del cap de l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona.


Foto: La primera sessió informativa es va celebrar al centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]