hola

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament de lloguer o cessió d’ús per aquest any.

L’objectiu d’aquest tràmit és donar resposta a les famílies que necessiten els ajuts per continuar vivint en el seu habitatge i evitar la vulnerabilitat imminent. Aquests ajuts s’adrecen a persones físiques majors de 36 anys, que siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge o d’habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

El termini per presentar la sol·licitud finalitzarà el 15 de juliol i es pot fer a l’Oficina Local d’Habitatge, sent aquesta la que tramita les sol·licituds en qualitat d'òrgan col·laborador de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El tràmit també es pot fer de manera telemàtica a través d’aquest enllaç.

Per poder accedir a l'ajut, les persones residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental) han de pagar un lloguer no superior als 950 euros mensuals. En el cas de tenir llogada una habitació, el preu no ha de superar els 450 euros.

Les persones beneficiàries de les subvencions rebran ajuts d'entre 240 i 2.400 euros anuals, que variaran en funció de l'import que paguen de lloguer i l'esforç que representa pagar-lo en relació amb els ingressos. Per exemple, la subvenció serà del 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

Per conèixer tots detalls la convocatòria, així com els requisits econòmics per optar a l'ajut, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Aquesta realitza tots els serveis en matèria d'orientació, informació, tramitació de sol·licituds o ajuts i totes les tasques d'atenció, consulta i informació a la ciutadania del municipi. Per contactar amb l'oficina s'ha de trucar al telèfon 93 574 32 34 o escriure un correu electrònic a l’adreça habitatge@staperpetua.cat.


Foto: Vista aèria de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]