hola

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament de lloguer o cessió d’ús per aquest any.

L’objectiu d’aquest tràmit és donar resposta a les famílies que necessiten els ajuts per continuar vivint en el seu habitatge i evitar la vulnerabilitat imminent. Aquests ajuts s’adrecen a persones físiques majors de 36 anys, que siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge o d’habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

El termini per presentar la sol·licitud finalitzarà el 15 de juliol i es pot fer a l’Oficina Local d’Habitatge, sent aquesta la que tramita les sol·licituds en qualitat d'òrgan col·laborador de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El tràmit també es pot fer de manera telemàtica a través d’aquest enllaç.

Per poder accedir a l'ajut, les persones residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental) han de pagar un lloguer no superior als 950 euros mensuals. En el cas de tenir llogada una habitació, el preu no ha de superar els 450 euros.

Les persones beneficiàries de les subvencions rebran ajuts d'entre 240 i 2.400 euros anuals, que variaran en funció de l'import que paguen de lloguer i l'esforç que representa pagar-lo en relació amb els ingressos. Per exemple, la subvenció serà del 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

Per conèixer tots detalls la convocatòria, així com els requisits econòmics per optar a l'ajut, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Aquesta realitza tots els serveis en matèria d'orientació, informació, tramitació de sol·licituds o ajuts i totes les tasques d'atenció, consulta i informació a la ciutadania del municipi. Per contactar amb l'oficina s'ha de trucar al telèfon 93 574 32 34 o escriure un correu electrònic a l’adreça habitatge@staperpetua.cat.


Foto: Vista aèria de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]