hola

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament de lloguer o cessió d’ús per aquest any.

L’objectiu d’aquest tràmit és donar resposta a les famílies que necessiten els ajuts per continuar vivint en el seu habitatge i evitar la vulnerabilitat imminent. Aquests ajuts s’adrecen a persones físiques majors de 36 anys, que siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge o d’habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

El termini per presentar la sol·licitud finalitzarà el 15 de juliol i es pot fer a l’Oficina Local d’Habitatge, sent aquesta la que tramita les sol·licituds en qualitat d'òrgan col·laborador de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El tràmit també es pot fer de manera telemàtica a través d’aquest enllaç.

Per poder accedir a l'ajut, les persones residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental) han de pagar un lloguer no superior als 950 euros mensuals. En el cas de tenir llogada una habitació, el preu no ha de superar els 450 euros.

Les persones beneficiàries de les subvencions rebran ajuts d'entre 240 i 2.400 euros anuals, que variaran en funció de l'import que paguen de lloguer i l'esforç que representa pagar-lo en relació amb els ingressos. Per exemple, la subvenció serà del 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

Per conèixer tots detalls la convocatòria, així com els requisits econòmics per optar a l'ajut, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Aquesta realitza tots els serveis en matèria d'orientació, informació, tramitació de sol·licituds o ajuts i totes les tasques d'atenció, consulta i informació a la ciutadania del municipi. Per contactar amb l'oficina s'ha de trucar al telèfon 93 574 32 34 o escriure un correu electrònic a l’adreça habitatge@staperpetua.cat.


Foto: Vista aèria de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]