hola

La comunitat musulmana de Santa Perpètua ha celebrat aquest dissabte 9 de juliol la Festa del Xai, una de les diades més importants en el calendari musulmà. Unes 600 persones van assistir a l’acte que enguany ha tornat a tenir lloc al Pavelló Municipal d’Esports després que l’any passat s’hagués celebrat al Recinte Firal a causa de la Covid-19. Allà van fer l’oració del matí (jutba), la qual permet fer posteriorment el sacrifici del xai.

La Festa del Xai prové d’un somni on Déu ordena a Ibrahim, el pare de la comunitat musulmana, que sacrifiqués el seu fill Ismael per demostrar la seva fidelitat. Quan Ibrahim està a punt de complir aquesta ordre, Déu l’atura i permet que substitueixi el seu fill per un xai com a ofrena.

Durant la Festa, les famílies compren un xai i el sacrifiquen. Una de les joves de la comunitat musulmana, Noussayba Fellah, ha explicat que la és la segona festa religiosa i que no només se celebra el dia principal sinó que ocupa els dos dies següents. La jove ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua en la celebració de la Festa del Xai ja que el Pavelló Municipal "ha estat un espai on han pogut estar tots junts".

La regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez, ha destacat que aquesta festivitat, juntament amb el final del Ramadà, és una de les dates assenyalades dins la cultura musulmana. Gómez ha explicat que la Festa del Xai és una "ampliació cultural del nostre municipi" i que és positiu que la comunitat ens apropi les seves tradicions.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha assistit a la celebració de la Festa del Xai i ha explicat que poder estar amb la comunitat durant aquest esdeveniment "és una mostra de la diversitat cultural que hi ha a Santa Perpètua".

 

Foto: L'oració va tenir lloc al Pavelló d'Esports / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]