hola

SPSolidària ha celebrat l'assemblea general de socis el 8 de juliol en la qual s'ha revalidat la junta de l'entitat amb una nova incorporació. La presidenta de l'entitat continua sent Lídia Aymerich, el vicepresident és Ismaila Camara, la secretària és en mans de Míriam Salgado i la tresoreria en les de Jerónimo Pazo i els vocals de la nova junta són Manel Llord, Estrella Núñez, Ibrahima Soumare, Ousmane Salle i la incorporació de Fátima Doukoure.

En el decurs de l'assemblea es va aprovar la memòria d'activitats i econòmica de 2021. Durant l'any passat l'ONGD local SPSolidària va gestionar gairebé 38 mil euros en projectes de cooperació al desenvolupament. Un dels projecte va ser l'inici de la construcció d'un centre mèdic a Agoinïtt, Mauritània amb una despesa d'un 33.000 euros i la dotació d'equipament i mobiliari del centre materno infantil construït per l'entitat el 2020 als campaments de refugiats sahrauís de Tifariti. Aquest complement al projecte ha suposat uns 4.500 euros.

Un dels projectes que no es van poder fer el 2020, el 2021 i tampoc aquest any ha estat les colònies per a infants refugiats sahrauís Vacances en Pau. La situació pandèmica dels dos anys i l'actual situació bèl·lica entre el Sàhara Occidental i el Marroc impedeix la celebració. L'ONGD local ha volgut mostrar el seu suport a la població sahrauí.

La presidenta de l'ONGD SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que la junta es manté amb una nova incorporació.Aymerich ha explicat que aquests anys ha estat molt difícil dur a terme projectes de cooperació internacional ja que els materials tecnològics s'havien d'adquirir a Europa i el col·lapse dels ports va ser molt important.

Sobre els projectes de futur, la presidenta de SPSolidària ha anunciat dos per als quals ja tenen cobert el pressupost. Un seria la finalització del centre mèdic d'Agoïnitt que s'ha fet des de finals de 2021 i per al qual resta la part d'equipament i el segon és un projecte d'abastament d'aigua potable a Artemou, a Mauritània, que ja ha iniciat la diàspora.

SPSolidària lamenta que la situació de pandèmia, la guerra entre el poble sahrauí i el Marroc i el conflicte entre Espanya i Algèria impossibilita l'execució del projecte Vacances en pau destinat a la infància sahrauí.

Lídia Aymerich ha destacat que aquest any SPSolidària compleix 25 anys d'existència i de fer projectes de cooperació de manera ininterrompuda.L'entitat ha comentat que mirarà d'organitzar alguna activitat per celebrar aquest 25è aniversari, però que dependrà de la situació sanitària.


Foto: Assemblea del passat 8 de juliol celebrada al Centre Cívic La Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]