hola

Cinc són els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i educació a organitzacions no governamentals, entitats i associacions sense afany de lucre als quals l'Ajuntament de Santa Perpètua els ha atorgat subvenció. Són cinc projectes presentats per les ONGD Alkaria, Asperpol i SPSolidària.

L'Ajuntament de Santa Perpètua disposava aquest any de 90.000 euros dedicats a aquests projectes de cooperació internacional, 10.000 euros més que en l'exercici anterior.

L'ONGD SPSolidària ha obtingut subvenció per a dos projectes a Mauritània. El de major envergadura és la Millora de l'abastament d'aigua potable a Artemou, amb un ajut de 38.117,95 euros, i l'ampliació del de Promoció de la salut a Agoinitt, iniciat el 2021 i que ara rep 9.214,30 euros per al mobiliari i equipament del centre mèdic.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha destacat que els centres sanitaris són equipaments de primera necessitat que ajuden a molta població i que l'experiència dels construïts des de la cooperació al desenvolupament demostren que es converteixen en referents i la seva vida útil es perllonga durant anys. Garcia ha explicat que una de les subvencions atorgades és per equipar el centre mèdic que SPSolidària ha construït a Agoïnitt, Mauritània.

El pressupost més elevat de la convocatòria d'enguany ha estat per al projecte de SPSolidària Millora de l'abastament d'aigua potable a Artemou, La regidora de solidaritat i Cooperació Internacional ha apuntat que l'aigua és un bé escàs que molta població mundial no té a l'abast.

L'entitat Alkaria també ha aconseguit subvenció per a dos projectes. Un és a Cuba concretament per Millorar la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel del Padrón. Aquest projecte de l'àmbit sanitari, ha rebut 17.181,39 euros. I l'altre projecte és la continuïtat de Estimular l'esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal que es subvenciona amb 6.889,16 euros.

Neus Garcia ha explicat que el projecte a Cuba està pensat per millorar la situació de persones grans i ha recordat que el projecte d'esport al Senegal està relacionat amb el bàsquet.

L'ONGD local Asperpol ha obtingut subvenció per al projecte Iluminando Gambia que consisteix en la instal·lació de lluminària als carrers de Tambasansang. L'Ajuntament l'ha dotat amb 18.597,20 euros. Neus Garcia ha explicat que el projecte ha consistit en dotar amb fanals solars els carrers d'aquesta localitat per millorar la seguretat i permetre fer activitats un cop el sol ha marxat.

Neus Garcia ha subratllat que les entitats han de justificar fins a l'últim cèntim de la subvenció atorgada i que els projectes es fan amb la complicitat dels beneficiaris que en la majoria de casos aportant el seu treball i també diners per poder dur a terme el projecte.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional ha assenyalat que un cop atorgades les subvencions, les tres entitats ja poden endegar la part final del projecte que és l'execució definitiva.


Foto: Un dels projectes és l'equipament del centre mèdic d'Agoïnitt (Mauritània) d'SPSolidària / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]