hola

L’ONGD local Asperpol ha pogut completar el projecte Iluminando Gambia que l’Ajuntament de Santa Perpètua ha dotat amb 18.597,20 euros. L’acció ha consistit en la instal·lació de 50 fanals als carrers de la localitat de Tambasansang, a Gàmbia.

Els fanals disposen de placa solar i bateria que garanteix el subministrament de llum durant tota la nit, es guanya en seguretat i permet als habitants fer activitats un cop ha marxat el Sol. Membres d’Asperpol han viatjat a finals de juny per dur a terme el projecte que va sorgir a través d’un ex-veí perpetuenc, Bakary Kora, que va fer aquesta petició a l’Ajuntament de Santa Perpètua i la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional la va traslladar a Asperpol. No és la primera vegada que Asperpol instal·la il·luminació viària a Gàmbia, l'any passat van dotar amb 30 Jarra Sukuta.

Iluminando Gambia és un dels dos projectes de l'ONGD perpetuenca preveu fer enguany a Gàmbia. L'altre és Una tanca per al benestar educatiu que consisteix a col·locar una tanca perimetral a les escoles de Jarra Sukuta que va rehabilitar fa uns anys per impedir que els animals entrin al centre. Per a aquest projecte Asperpol ha aconseguir subvenció de l'Ajuntament de Polinyà.

La presidenta de l'ONGD Asperpol, Aurora Merchán, ha explicat que treballar junts fa que els projectes surtin, com el de la clínica de Pakalí Ba que està funcionant molt bé i en aquest cas s'ha pogut instal·lar llum als carrers de Tambasansang.

Merchán ha destacat que Tambasansang és un poble amb 500 anys d'història i ara poden fer activitats malgrat hagi marxat el Sol. La presidenta d'Asperpol ha detallat que el projecte és una petició que va fer un ex-veí de Santa Perpètua a l'Ajuntament.Aquest projecte encara continua actiu perquè s'estan confeccionant a Gàmbia 150 motxilles escolars que s'ompliran amb material per a l'alumnat de l'escola de Tambasansang, segons ha explicat Aurora Merchán.

Asperpol organitza a través de la Programació estable una activitat que es diu La maleta viatgera. La presidenta de l'ONGD ha qualificat l'activitat de molt destacada perquè ajuda als escolars perpetuencs a conèixer i entendre com és la vida d'infants d'altres indrets del món.Asperpol està organitzant la tercera edició del camp de voluntariat per a final d'any.


Foto: Un dels fanals que s'han instal·lat al municipi de Gàmbia / Asperpol

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]