hola

 

Les persones que arribin a Santa Perpètua de Mogoda des de diferents vies sabran que han arribat al nucli urbà perquè així els ho anunciaran diversos elements artístics amb el nom de la nostra localitat. Aquesta setmana han començat a col·locar-se els tres elements, tots ells diferents, que s’ubicaran a la rotonda de Mogoda, al carrer de Sant Isidre a l’alçada de la rotonda dels Carreters i a l’avinguda Tres molt a prop del parc de la Pau. Aquesta identificació amb elements artístics dignifica les entrades al municipi i les dota de singularitat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Santa Perpètua és la promoció del municipi centrat en el turisme de proximitat i en la pròpia ciutadania perpetuenca. La col·locació d’aquests elements identifica el terme perpetuenc. Una qüestió que fins ara s’havia limitat a la senyalització viària típica de carreteres en entrar al terme municipal.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha encarregat aquesta identificació de les entrades no només amb un objectiu promocional o turístic sinó també per dotar aquestes entrades de singularitat i de rellevància. Per a aquest motiu, s’ha optat per buscar elements artístics diferents que s’han creat adaptats als punts on s’han de col·locar. Cada peça és diferent i cadascuna dota de singularitat única l’entrada on es troba o es trobarà.

El Consistori ha explicat que el fet de no disposar d’accessos senyalitzats “dificulta la identificació d’arribada al municipi, sobretot a persones foranes”. Per aquest motiu s’ha decidit remarcar l’entrada al terme municipal a través d’una obra escultòrica amb el seu nom a cada un dels accessos. En el cas de la rotonda de Mogoda es pot veure ja l’obra artística de setze metres de llarg amb el nom de Santa Perpètua en lletres de metall sobre una base de formigó on hi ha amb lletres de metall de Mogoda. L’obra quedarà il·luminada a la nit. Aquesta peça s’ha encarregat a l’empresa Peps Espais. Personalització d’Espais Públics. Segons ha informat l’Ajuntament “és una obra artística creada exclusivament per aquest indret de Santa Perpètua i que no existeix amb aquest disseny a cap altre municipi”.

La segona proposta senyalística pel que fa a mida serà la que s’instal·larà al carrer de Sant Isidre a l’alçada de la rotonda dels Carreters a la banda de l’Institut Escola Santiga. Aquesta està prevista d’instal·lar a finals del mes de setembre. En aquest emplaçament s’ha optat per una peça exlusiva que inclourà el nom del municipi i el seu skyline. Aquesta obra ha estat dissenyada pel perpetuenc Jaume Sancho, l’autor de l’escultura d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 que es localitza al parc Central de Santa Perpètua. Sancho ha generat un skyline o silueta on es poden identificar alguns dels edificis més emblemàtics de Santa Perpètua com l’Església, l’Ajuntament, la Granja Soldevila, el Castell de Can Taió, el Vapor i la silueta de l’Estela ibèrica. Es tracta d’una obra de set metres de llarg en formigó i ferro que ha transformat en realitat l’empresa Wioeco Design. Com que anirà molt a prop del mur exterior de l’Institut Escola Santiga, l’Ajuntament pintarà la paret per tal que la senyalització escultòrica llueixi amb tota la seva esplendor.

La tercera senyalística és un tòtem amb el nom del municipi il·luminat que està situat a l’avinguda Tres, amb el parc de la Pau al fons quan s’accedeix al municipi des de La Llagosta. En aquesta ubicació s’ha optat per un element més petit adequant-lo a l’espai ja que les característiques territorials de la zona fan que es comparteixein alguns carrers entre Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta. El tòtem, també de metall, té tres metres d’alt per 80 centímetres d’ample. Aquest element s’ha instal·lat aquesta setmana.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]