hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat a la comunitat educativa de les escoles Bernat de Mogoda i La Florida la proposta de creació de Comunitats Energètiques, que ajudarà a generar energia al nostre municipi, augmentar l’estalvi, al disminuir les pèrdues associades al transport de l’energia i a democratitzar un servei bàsic ja que les escoles consumiran una part i es compartirà la resta amb algunes famílies de l’escola, segons ha informat la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

L’Ajuntament ha proposat a les associacions de famílies d’ambdos centres la signatura d’un conveni per realitzar una campanya informativa als seus membres, amb la col·laboració tècnica de l’Ajuntament, sobre els requisits per rebre de forma gratuïta, durant un any, un 2,2% de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques de les escoles. Les associacions recolliran les inscripcions i, si hi ha més sol·licituds que places, es realitzarà una selecció de les famílies amb criteris de transparència.

La Regidoria explica que un cop signat l’acord de repartiment i el contracte de compensació, a cada família se li descomptarà de forma automàtica de la seva factura mensual els kWh que li correspongui. Una empresa col·laboradora ajudarà als consumidors a realitzar les tramitacions, facilitarà una aplicació (app) que ajudi a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i donarà consells d’estalvi i d’eficiència.

Amb aquesta iniciativa “l’Ajuntament posa a l’abast de les persones una eina que permet estalviar i s’adquirirà l’experiència que permetrà crear Comunitats Energètiques a la resta de la ciutat per ajudar a aconseguir els objectius de protecció del nostre planeta marcats en el Pla de Transició Energètica”, segons explica el regidor de Canvi Climàtic, Sergi Hernández. L’edil també ha explicat que s’ha reunit amb l’AV CJ La Florida per presentar aquest projecte i que properament es faran trobades amb l’AV Can Folguera i Els Comerciants per implicar aquestes entitats i la ciutadania en aquest cas en la futura pèrgola fotovoltaica de l’aparcament de Puig i Cadafalch.

Implicar la ciutadania per promoure la transició energètica
El regidor ha manifestat la voluntar d’interpel·lar a la ciutadania i promoure la transició energètica mitjançant les entitats i ha titllat els equipaments i espais escollits com a centres estratègics per portar a terme el projecte.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, els regidor de Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández, i d’Educació, Pere García, i tècnics municipals es van reunir amb les dirececions de les escoles Bernat de Mogoda i La Florida, Fran Moro i Caty Cabrera, respectivament; i amb les presidentes de les entitats, Aurora Chamorro, del Bernat, i Magalí Parra, de la Florida.


Foto: Politics, tècnics municipals i representants de les dues comunitats educatives / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]