hola

L‘Ajuntament de Santa Perpètua commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre, amb diverses activitats.

La jornada començarà a les 9.30 hores amb la lectura del manifest per la salut mental al parc Municipal. A continuació s’iniciarà el programa EsportivaMENT, que s’emmarca en el projecte del ComunitàriaMENT. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’oferir espais de trobada i treball grupal per millorar la salut mental i el benestar emocional. Les sessions de l’EsportivaMENT consistiran en practicar exercici a l’aire lliure. El Dia Mundial de la Salut Mental comptarà amb dues lectures del manifest, una a la primera sessió d’excercici físic, i l’altra a les 10.45 hores a la plaça de les Tretze Roses, abans també de començar amb l’activitat de l’EsportivaMENT.

El 13 d’octubre, en el marc de les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, l’Ajuntament presentarà públicament el Pla Local de Salut. L’acte serà a les 18 hores a l’Aula Vapor i comptarà amb la presència del Diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro; i l’alcaldessa, Isabel Garcia. En acabar, es representarà l’obra de teatre social Obstacles, a càrrec de la companyia Impactat. La funció tracta l’estigma que hi ha al voltant de les persones amb malalties mentals a través de la relació entre dos joves, un d’ells amb esquizofrènia.

Aquestes activitats s’emmarquen en la programació de la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions de la qual forma part Santa Perpètua. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha expressat que “ens hem de treure de sobre els tabús sobre la salut mental perquè per cuidar-nos físicament, hem de tenir una bona salut mental”.

Tallers de benestar emocional a càrrec de l’EAP Santa Perpètua
L’equip d’Atenció Primària (EAP) Santa Perpètua ha programat quatre tallers teòrico-pràctics en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental. Són activitats d’una durada d’una hora. El primer serà el dimarts 11 d’octubre a les 15.15 hores al Centre Cívic La Creueta i porta com a títol Trencant bucles. Rutina en gestió de pensaments. El següent serà el 13 d’octubre a la mateixa hora, però al Centre Cívic Can Folguera. Aquest se centrarà en la rutina de la son. El dimarts 18 d’octubre, a les 19 hores al Centre Cívic La Rambla, l’equip oferirà una sessió titulada Estima’t. Rutina d’autoestima. El darrer taller se celebrarà el 15 d’octubre a les 19 hores al Centre Cívic Mas Costa i consistirà en una rutina de relaxació per aprendre a desconnectar la ment. Les inscripcions s’han de fer al taulell del CAP o als Centres Cívics.


Foto:Avui es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental / Adobe stock -Emma Bauso

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]